Oğuz Kaan Salıcı: CHP’yi bölgede daha sık göreceksiniz

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, Muş’taki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Doğu Masası” sözlerine yanıt verdi: "Beyefendi rahatsız oldu. CHP’yi bundan sonra bölgede daha sık göreceksiniz.”

Google Haberlere Abone ol

MUŞ - CHP “Doğu Masası”nın 4 ili kapsayan 3 günlük turu Muş’ta yapılan katılım töreni ile tamamlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin bundan sonra Doğu’da daha çok olacağını söyledi. Salıcı, “Biz Kürt sorununu çözeceğiz. Bu konuda iddialıyız. Hep beraber bu ülkenin zenginliklerini beraber bölüşeceğiz. Bu ülkeyi beraber yöneteceğiz. CHP size bunun sözünü veriyor” dedi.

CHP Muş İl Başkanlığınca organize edilen katılım töreninde yoğun katılım dikkat çekti. Törende 2015 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan eski Muş Ticaret Odası Başkanı Fatih Cengiz’in yanı sıra çok sayıda kişi partiye katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı Fatih Cengiz’e kendi rozetini taktı.

Salıcı katılım töreninde özetle şunları söyledi:

BU İKTİDARIN GİDİŞ BİLETİNİ MUŞ’TA KESMİŞ OLDUNUZ: Biz Muş’a hoş geldik, siz CHP’ye hoş geldiniz. Bugün bizleri sizlerle buluşturan il, ilçe başkanlarımıza, eski Ticaret Odası Başkanı Fatih Cengiz’e çok teşekkür ediyorum. Siz bu yoğun katılımla önümüzdeki dönem Türkiye’nin siyasi geleceğine CHP ile birlikte nasıl bir müdahalede bulunacağınızı gösterdiniz. Bu iktidar yoruldu, yanlış yollara saptı, ağır sorunlar oluşmasına neden oldu. Bu iktidar Türkiye’yi yönetemiyor. Bu iktidarın gidiş biletini siz bugün burada Muş’ta kesmiş oluyorsunuz.

TÜRKİYE’NİN ERKEN SEÇİME İHTİYACI VAR: Hep beraber bu iktidar değişimini gerçekleştireceğiz. Seçim 2023’te olur diyorlar. Biz biliyoruz ki bu ülkenin bir erken seçime ihtiyacı var. Erken seçim ne kadar erken olursa Türkiye şu anda içinde bulunduğu bu istikrarsızlıktan sıkıntılardan o kadar hızlı kurtulur.

SİZLERİN SAYESİNDE BU İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ: Ben size, Muşlulara, İstanbul seçiminde bize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kiminiz, İstanbul’da oyu olan otobüse bindi o kadar yolu gitti, oy verdi. Kiminiz İstanbul’daki akrabanıza CHP’nin adayı İmamoğlu’na oy ver, bu düzen değişsin artık dediniz. Kiminiz hayır duası ile katkı sundunuz. Hepinizin başımızın üzerinde yeri var. Sizlerin sayesinde önümüzdeki dönem bu iktidarı değiştireceğiz.

KAYYIMLARA HEP BERABER KARŞI ÇIKACAĞIZ: Sen belediye başkanı seçiyorsun, senin seçtiğin belediye başkanını beyefendi beğenmiyor. Saray’ından baktığı zaman senin seçtiklerini beğenmiyor. Diyor ki, ya burada seçimi tekrar edeceksiniz ya da biz buraya kayyım atayalım diyor. Vatandaş sandığa gittiğinde verdiği oy neyse onunla seçilen belediye başkanı kimse o yönetecek. Sandıktan çıkan bu ülkede esastır. Bunu bozdurmayacağız. Kayyım atanmasına, kayyımlara hep beraber karşı çıkacağız. HDP’linin başına gelse de AKP’linin başına gelse de karşı çıkacağız. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var.

31 MART’TA KIRILMA OLDU: 31 Mart’ta bir kırılma oldu. 83 milyon vatandaş gördü ki, Adalet ve Kalkınma Partisi sandıkta seçim kaybediyor. Bu değişimi gerçekleştirecek güç halktır. 31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye’de siyasetin değişebileceği, demokratik yollardan dönüşebileceği duygusu güç kazandı. Bizim yapmamız gereken bu ülkenin demokrasisini büyütmek, güçlendirmek bu ülkenin zenginliklerini artırmak.

CHP’Yİ BÖLGEDE BUNDAN SONRA DAHA SIK GÖRECEKSİNİZ: CHP Doğu Masası kurdu. Dedi ki, “Bizim Doğu’da bir süredir oyumuz az”. Potansiyelimiz var ama ona erişemiyoruz. Daha sık gitmemiz lazım, sizlerle daha sık buluşmamız lazım. Sizin sorunlarınızı milletvekillerimizin daha gür şekilde dile getirmesi lazım. Beyefendi rahatsız oldu. Biz onlar rahatsız olsa da olmasa da bütün Doğu-Güneydoğuyu Maraş’tan Ardahan’a, 24 ilimizi dolaşacağız. Esnafı, emekçiyi, emekliyi, gencimizi dinleyeceğiz, dertlerini dile getireceğiz. CHP’yi bundan sonra bölgede daha sık göreceksiniz. Biz bundan sonra daha fazla sizlerle beraber olacağız.

KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK CHP’NİN SORUMLULUĞUNDADIR: Biz Doğu’da sizlerle buluştuğumuzda “Kürt sorunu ile ilgili ne diyorsunuz” diyorlar. Kürt sorunu var mı? Kürt sorunu var arkadaşlar. Kürt sorununu demokratik yollardan, Türkiye’nin birlik berberliği içinde demokrasiyi genişleterek demokrasi çerçevesinde çözmek de CHP’nin sorumluluğundadır. Biz Kürt sorununu çözeceğiz. Bu konuda da iddialıyız. Biz senin yaşadığın hayatla İstanbul, Ankara’da yaşanan hayatı ekonomik, sosyal, siyasal, demokrasi açısından da eşitlemeye bu eşitliği sağlamaya mecburuz. Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi zenginleştirecek, birbirimize sevgiyle bakmamıza neden olacak bir gelecek kurmamız lazım. Başörtülü ile başı açık olanı ayırmayacak kimse. Alevi ile Sünni’yi ayırmayacak kimse. Türk ile Kürt’ü ayırmayacak kimse. Hep beraber bu ülkenin zenginliklerini beraber bölüşeceğiz. Bu ülkeyi beraber yöneteceğiz. CHP size bunun sözünü veriyor.

KASIMPAŞALI GELİP SARAYLI OLANLARA KARŞI YAPILACAK BU MÜCADELE: Türkiye’de iktidar el değiştiriyor değerli kardeşlerim. Siz Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapmış olduğu yanlışları gördünüz. Bir süreden beri biliyorsunuz sadece Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar değil. İktidarın küçük ortağı iktidarı yönetir hale gelmiş durumda. Türkiye’nin herkese iyi gözle bakan, herkesi sevgi ile kucaklayan kimseyi ayırmayan bir iktidara ihtiyacı var. Türkiye’de iktidar el değiştiriyor derken bunu kastediyoruz. O iktidar seçimler geldiğinde, sandık sizin önünüze geldiğinde o iktidar sizin desteğinizle, katkınızla, sizin CHP’ye vereceğiniz emekle değişecek. Türkiye’nin geleceğini beraber kuracağız. Bugün bize katılan ve katılacak olan değerli yol arkadaşlarımızla beraber sandıkların başında olacağız, sandığa giren oylara sahip çıkacağız, Türkiye’nin önünü açacak bir mücadeleyi hep beraber vereceğiz. O mücadele sadece Cumhuriyet Halk Partililerin mücadelesi değil, bu mücadele zalimlik yapanlara karşı mazlumların ortak mücadelesi. Kasımpaşalı gelip Saraylı olanlara karşı yapılacak bu mücadele.