Ogün Samast hakim karşısına çıktı: Bugün ifade vermeyecek

Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast, bugün hakim karşısına çıktı. Samast ifade vermek için istediği ek süre kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın 15 Kasım’da Bolu F Tipi Cezaevi'nden koşullu salıverilme kapsamında tahliye edilmesinin ardından bugün ilk kez 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya katıldı.

Samast’ın 15 Kasım’da tahliye edilmesinden iki gün sonra 17 Kasım’da hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame, eski polis müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile cinayetin azmettiricileri Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında olduğu 11 sanıklı davayla birleştirildi.

14’üncü Ağır Ceza Mahkemesini’nde görülen dava 10.30’da başladı. Ogün Samast, duruşmaya Trabzon Akçaabat Adliyesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı.

Serbest bırakıldıktan sonra ilk kez görüntülenen Samast için adliyede yoğun güvenlik önlemi alındı. Samast’ın siyah şapka ve gözlük taktığı görüldü.

AVUKATI: SAMAST BUGÜN İFADE VERMEYECEK

Ogün Samast’ın avukatı Raşit Hodo, Samast’ın bugün ifade vermeyeceğini, hazırlanan iddianameyi kendilerine tebliğ edilmesini isteyeceklerini, daha sonra ifade vereceklerini söyleyerek ek süre talep etti.

 Talebi kabul eden mahkeme başkanı, Samast'ın savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi.