Öğrencisi olmayan okul pansiyonuna 500 bin liralık ödenek iddiası

Turgutreis Anadolu Lisesi pansiyonunun öğrencisi olmadığı halde Bakanlıktan 500 bin liraya yakın ödenek aldığı iddialarına karşı 15 öğrenci velisi harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Muğla’nın Menteşe ilçesinde boşaltılan Turgutreis Anadolu Lisesi pansiyonunun öğrencisi olmadığı halde Millî Eğitim Bakanlığından yarım milyona yakın ödenek aldığı iddialarına karşı 15 öğrenci velisi harekete geçti. Veliler adına konuşan Sinem Kiraz CİMER’e yazdıkları yazı sonucu soruşturma başlatıldığını öğrendiklerini söyledi.

Evrensel gazetesinden Ramis  Sağlam'ın haberine göre; 2022 yılı içerisinde gerçekleştiği iddia edilen usulsüz harcamanın neden hâlâ araştırılmadığını soran Kiraz, “Ödenekler nerede harcandı? Neden bu zamana kadar herhangi bir işlem yapılmadı?” diye sordu.

CİMER’DEN 'SORUŞTURMA BAŞLATILDI' YANITI

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Turgutreis Anadolu Lisesi pansiyonu, 19 Ağustos 2022 tarihinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltıldı. Güçlendirme kararı alınan pansiyonda çalışmalar başladı. Ancak asıl tartışma bundan sonra başladı. İddiaya göre resmi kapatma yazısı geç yazıldığı için pansiyon öğrencisi varmış gibi ödenek almaya devam etti.

Öğretmenler sitesi adlı internet sitesinin bu ödeneğin yarım milyon civarında olduğunu duyurması sonrası veliler harekete geçti. Öğrenci velileri 2023 mayıs ayında konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvuru yaptı. Başvuru sırasında ‘Öğretmenler sitesi’nde yer alan haber kaynak gösterilerek “Bu tarz haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Hiçbir kurum bu ilde görevini yerine getirmiyor, yetkilileri göreve davet ederek gerekli soruşturmaların zamanında ve adaletli bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz” denildi.

CİMER İletişim Merkezi tarafından verilen yanıtta ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin inceleme/soruşturma başlatıldığı, konuya ilişkin iş ve işlemlerin devam ettiği belirtildi.

KİRAZ: BU SORULARA CEVAP ARIYORUZ

Bir grup öğrenci velisi adına Sinem Kiraz, kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin gazetemize konuştu. 2022 yılı içerisinde gerçekleştiği iddia edilen usulsüz harcamanın neden hâlâ araştırılmadığını soran Kiraz, “Turgut Reis Anadolu Lisesi pansiyonu 19 Ağustos 2022 tarihinde boşaltıldı. Pansiyonda kalan öğrenciler, yine aynı ilçede bulunan Gazi Anadolu Lisesine gönderildi. Öğrencilerin nakledilmesiyle güçlendirilme aşamasında, resmi kapatma yazısı geç yazılarak, ilgili makamlara geç gönderildiği için Millî Eğitim Bakanlığının ödenek göndermeye devam ettiği iddia ediliyor. Pansiyonda öğrenci olmamasına rağmen yaklaşık olarak 500 bin TL ödeneğin harcandığı öne sürüldü. Bu ödenek alındı mı, alındı ise öğrencisi olmadığı halde neden alındı, dahası ödenekler nerede harcandı? Neden bu zamana kadar herhangi bir işlem yapılmadı? Bu sorulara cevap arıyoruz” dedi. (HABERİN TAMAMI)