Öğrencilere maddi destek veren 'Geleceğin Sineması' yarışması başladı

Sinema filmi çekmek isteyen öğrencilere rehberlik ve maddi destek veren 'Geleceğin Sineması' yarışmasına başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde düzenlenen “Geleceğin Sineması” yarışması başladı.

Senaryo aşamasından üretim aşamasına kadar her adımda rehberlik ve maddi destek sunan yarışma, nitelikli kısa filmler üretmek ve gençlerin sinema potansiyellerini ortaya çıkarmak için platform sunuyor.

21 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Sineması’nda bu yıl 10 senaryo projesi 25 bin TL maddi destek ile film çekmeye hak kazanacak.

Konu ve tür sınırlaması bulunmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmanın başvuruları https://geleceginsinemasi.com adresindeki form üzerinden gerçekleştirilecek.

Son başvuru tarihi ise 22 Mart 2024.

 

Etiketler sinema öğrenci