Öğrencilerden Uşak Üniversitesi'ne tepki: 'Paçavra' sizin zihniyetiniz

17 Temmuz'da gerçekleşen mezuniyet töreninde açılan gökkuşağı bayrağına “LGBT paçavrası” diyen Uşak Üniversitesi'ne tepki gösteren öğrenciler, "Paçavra bizim bayrağımız değil sizin zihniyetiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Uşak Üniversitesi'nin 17 Temmuz günü gerçekleşen mezuniyet töreninde gökkuşağı bayrağı açarak sahneden inen öğrenci Melisa Caymaz, medya kuruluşları tarafından hedef gösterildi. Nefret söylemleri ve tehdide maruz kalan Caymaz, suç duyurusunda bulundu.

Yaşananlar üzerine açıklama yapan Uşak Üniversitesi yönetimi ise “Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün 17.07.2023 tarihindeki mezuniyet töreni sırasında mezun öğrencilerden biri kıyafetine gizlediği LGBT paçavrasını hiçbir yetkilinin izni ve bilgisi olmaksızın tören esnasında provokasyon amacıyla ani bir hamle ile açmıştır” ifadelerini kullandı.

'PAÇAVRA BİZİM BAYRAĞIMIZ DEĞİL SİZİN ZİHNİYETİNİZDİR'

Uşak Üniversitesi öğrencileri ise üniversitenin açıklamasını ve tavrını yayınladıkları video ile kınadı. Hazırladıkları videoda hedef olmamak adına yüzlerini gizleyerek gökkuşağı bayrağı ve simgeleri kullanan öğrenciler şu ifadeleri kullandı:

“Uşak Üniversitesi'nde 17 Temmuz 2023 tarihinde LGBT bayrağı açan arkadaşımızı destekliyoruz. Üniversitemizi ise kınıyoruz. Arkadaşımızın mezuniyet esnasında açmış olduğu bayrak şiddet veya öfke barındırmamaktadır. Renklerin sizi rahatsız etmesi Maalesef ki yine sizin probleminiz. Sevgiyi savunan, özgürlüğü savunan bayrağımızı nefret söylemlerinizle içinizin karanlığında söndüremeyeceksiniz. Eskimiş, değersiz, beş para etmez kumaş parçası anlamına gelen 'paçavra' kelimesini kullandığı için Uşak Üniversitesi ve rektörlüğünü kınıyoruz. Ve ekliyoruz; eskiyen, beş para etmeyen bizim bayrağımız değil sizin zihniyetinizdir.” (DUVAR)