Öğrenci servisi kaçırmıştı: Beştepe'ye girmek isterken yakalandı

İstanbul'da içinde öğrencilerin olduğu okul servisini kaçırıp kaçan Tolga N., Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışırken gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kadıköy'de içinde öğrencilerin bulunduğu servis minibüsünü kaçırdıktan sonra Pendik'te bırakan Tolga N.'nin olayın ardından Ankara'ya gittiği ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Kapıda Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından durdurulan Tolga N, "Ben buraya gelmek için okul servisi kaçırdım" diye konuşması üzerine gözaltına alındı. Tolga N'nin daha önceden aralarında mala zarar vermek, açıktan hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından 13 suç kaydı olduğu belirlendi. Tolga N, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

DHA'nın haberine göre Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada şüphelinin gasp ettiği servis aracını terk ettikten sonra dolmuşla Marmaray'a gittiği oradan Gebze'ye geçtiği öğrenildi. Kocaeli'ne geçtiği tespit edilen şüphelinin burada bir arkadaşının yanına giderek borç para aldığı öğrenildi. Şüpheli Tolga N'nin daha sonra otobüs bileti alarak Ankara'ya ulaştığı ortaya çıktı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemeleri tamamlanan şüpheli, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Ne olmuştu?

Kadıköy, Zühtüpaşa Mahallesi, Özalp Sokak'ta, dün sabah saatlerinde, Tuzla'da bulunan özel bir okula ait servis aracı bir sitenin önünden öğrenci aldıktan sonra bir kişi tarafından kaçırılmıştı. Yaya olarak aracın yanına yaklaşan ve aracın arka lastiğinde bir sorun olduğunu söyleyerek şoförü araçtan indiren şüpheli, daha sonra direksiyona geçerek içindeki çocuklarla birlikte aracı kaçırmıştı. Şüpheli bir süre sonra serviste bulunan öğrenciler ile hostesi "Sizinle bir işim yok. Bana araba lazım." diyerek araçtan indirmişti. Olayın duyulmasının ardından gasp edilen servis minibüsü, Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler servis okul