Oğlu öldürülen anne-baba kiralık katil tutmuş

Denizli'de Kemal Akköse cinayetinin altından, maktulün ağabeyinin bir yıl önce öldürdüğü akrabası Hasan Akköse'nin "intikamını" almak için kiralık katil tutan ailesi çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'nin Serinhisar ilçesinde geçen perşembe günü işe giderken öldürülen Kemal Akköse cinayetinin failinin "kiralık katil" olduğu ortaya çıktı.   

DHA'nın aktardığına göre Serinhisar'da bir leblebi imalathanesinde çalışan Kemal Akköse, geçen perşembe günü saat 07.00 sıralarında işe gitmek için evinden çıktı. Park halindeki otomobiline binen Akköse, bu sırada yüzünü gizleyerek yanına yaklaşan kişinin silahlı saldırısına uğradı. Akköse'ye av tüfeğiyle 4 el ateş eden saldırgan kaçtı.

Sağlık ekibi Akköse'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Akköse'nin cansız bedeni otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

AĞABEYİ CİNAYETTEN TUTUKLANMIŞTI

Kemal Akköse'nin, geçen yıl 6 Haziran'da uzaktan akrabası Hasan Akköse ile İsmail Yalçın'ı tüfekle öldürüp, su kuyusuna attıktan sonra cesetlerini benzin dökerek yakan Mustafa Akköse'nin kardeşi olduğu tespit edildi.

Araştırmasını bu yöne kaydıran polis, geçen yıl öldürülen Hasan Akköse'nin önce babası Yaşar A.'yı gözaltına aldı. Soruşturma sürerken öldürülen Hasan Akköse'nin annesi Aynur K.'nin, sosyal medya hesabından oğlu Hasan Akköse'nin fotoğrafına 'Söz intikamını alacağım kuzum' yazarak cinayetten 8 saat önce paylaştığı belirlendi.

Polis, bunun üzerine dün anne Aynur K,'yi da şüpheli olarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen ve haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen Aynur K. ile eski eşi Yaşar A., ‘Kan gütme saikiyle öldürme ve azmettirme suçlarından' tutuklandı. 

'BORÇLARINI ÖDEME KARŞILIĞINDA...'

Cinayet Bürosu ekipleri, Kemal Akköse’yi tüfekle öldüren tetikçi Şakir Hüsünbeyi’ni de yakaladı. Kemal Akköse’yi öldürmek için üç gün boyunca eve girip çıkışını takip eden tetikçinin cinayet için motosiklet çaldığı ve sahte plaka taktığı tespit edildi. Olay günü yüzünü gizleyen Şakir Hüsünbeyi’ni cinayet bürosu ekipleri tespit edip, saklandığı bağ evinde yakaladı. Gözaltına alınan Hüsünbeyi cinayeti itiraf etti. Kendisini Hasan Akköse’nin annesi ile babasının borçlarını ödeme karşılığında tuttuğunu, öldürülen Hasan Akköse ile İsmail Yalçın’ın da arkadaşı olduğu için intikam almak amacıyla cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Hüsünbeyi, emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında çelik yelek giydirilerek sevk edildiği adliyede tutuklandı. (HABER MERKEZİ)