OECD'den uyarı: Türkiye rüşvetle savaşmıyor

OECD Rüşvet Çalışma Grubu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin rüşvetle mücadele konusunda hiçbir net adım atmadığını bunun da ciddi bir endişe yarattığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OECD Rüşvet Çalışma Grubu, Türkiye'nin rüşvetle mücadelesi ile ilgili bir değerlendirme yayınladı. OECD, Türkiye'nin rüşvetle mücadele konusunda net adımlar atmadığını belirtti. 

'TÜRKİYE ACİL HARETEKETE GEÇMELİ'

Sözcü'de yer alan habere göre, OECD Rüşvet Çalışma Grubu, Türkiye'nin 2014'teki 3. aşama değerlendirmesinden bu yana yurt dışı merkezli kişi ve kuruluşlardan gelen rüşvetle mücadele için kilit alanlarda göze çarpan eksiklikleri giderememesinden ciddi şekilde endişe duyduğunu açıkladı. Çalışma grubu özellikle kamu kuruluşlarında rüşveti engellemek, ihbarcıların korunması ve kovuşturma bağımsızlığı yolunda Mart 2023'e kadar Türkiye'nin acil gelişim raporu hazırlamasını, bu arada OECD'nin ek önlemleri uygulamaya alabileceğini de bildirdi.

Açıklamada, Türkiye'de rüşvetle mücadelenin hükümetin takviminde yer aldığının belirtilmesinin memnuniyetle karşılandığı ancak bugüne kadar bu hedef doğrultusunda hiçbir net adım atılmamasının ciddi bir endişe yarattığı vurgulandı.

Ayrıca “Türkiye'nin, tüzel kişilerin yabancı rüşvet, ihbarcıların korunması ve kovuşturma bağımsızlığına ilişkin sorumluluklarına ilişkin uzun süredir devam eden tavsiyelere ilişkin olarak devam eden eylemsizliği ve Türkiye'nin yabancı rüşvet yasalarını uygulamaması, OECD Rüşvet Çalışma Grubu'nun yüksek düzeyli bir heyet göndermesine yol açtı” denildi. Çalışma grubu, Türkiye'yi rüşvete karşı 'acil harekete' geçmeye çağırdı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler OECD rüşvet