ODTÜ yolu ihalesine karşı 433 dilekçe belediyeye verildi

Ankaralılar, Büyükşehir Belediyesi’nin Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu projesi ihalesini iptal etmesini talep ederek 433 dilekçeyi belediyeye teslim etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), ihalesi yapılan Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı projesini iptal etmesini talep eden Ankaralı ve ODTÜ’lülerden oluşan temsilciler, 433 dilekçeyi belediyeye teslim etti.

ABB eski Başkanı Melih Gökçek’in projesinin devamı niteliğinde olduğunu belirttikleri, ODTÜ ormanının içinden de geçen yol projesinin ihalesinin iptalini talep edenler dilekçelerinde, “Ormanı parçalayarak yeni bir yol yapmanın hiçbir faydası olmadığı ortadadır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tepki çeken yol projesi ihalesini iptal etmesi talebiyle verilen dilekçelerde şu ifadeler yer aldı:

SOSYAL MEDYADAN HABERDAR OLDUM: 25 Ağustos 2021 tarihinde yapılan ilgili ihaleden sosyal medya paylaşımları ile haberdar oldum. İhale edilen proje ile 2017 yılında ODTÜ ormanında bir gecede girilerek yapılan ağaç kıyımı sonrasında ormanın da parçalandığı otoyol projesi yapılmak isteniyor. Projenin mahkeme tarafından durdurulmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleşmesi için mahkemeye itiraz ettiğini, Ağustos 2020’de yeni planın belediye meclisinden dört partinin oy birliği ile geçtiğini ve 21 Eylül’de de askıya çıktığını ihaleden sonra öğrenmiş bulunuyorum.

HİÇBİR FAYDASI OLMADIĞI ORTADA: ODTÜ ormanını parçalayan Malazgirt Bulvarı’nın ne kadar işe yaradığı tartışmalıyken, açılan her yolun ulaşım sorununu çözmediği geçmiş 25 yılda yapılan uygulamalarla kanıtlanmışken, kentlerin asfalt ve betonla kaplanarak yaşanmaz hale geldiği, aşırı meteorolojik olayların daha sık ve şiddetli yaşandığı biliniyorken ormanı parçalayarak yeni bir yol yapmanın hiçbir faydası olmadığı ortadadır. Kamu yararı içermediği açık olan rant ise şimdiden konan rezidanslar ile gözlerimizin önündedir.

İHALE İPTAL EDİLSİN: Ayrıca koruma amaçlı plana eklenen “ifraz” maddesi ile açılan yolların çevresi kamu binaları ile doldurulabilecek, orman daha çok parçalanacak ve belediye buna engel olamayacaktır. Yapılmak istenilen yolla hastaların hastaneye kolay ulaşımının değil bir sermaye kesimine “hizmetin” hedeflendiği de şehir hastaneleri gerçeği ile bilinmektedir. 2017 yılında belediyeniz tarafından bir gece girilerek binlerce ağacın yok edildiği ve bütün Ankaralıları üzen bu projenin yaşatılması yerine doğanın korunması, toplu taşımanın geliştirilmesi, bir süre önce kapatılmış hastanelerin açılarak yaşatılması gerekçeleriyle ihalenin iptal edilmesini, ihale için ayrılan bütçenin toplu taşımaya aktarılarak kentin acil olan bu sorununun çözülmesi için gereğini ivedilikle talep ve arz ediyorum. (DUVAR)

 

Etiketler ANKARA ODTÜ