ODTÜ öğrencileri: İnsanca yaşamak istediğimiz için soruşturmalara maruz kalıyoruz

ODTÜ öğrencilerine beslenme, barınma, ulaşım hakları için imza kampanyası düzenledikleri gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturmalara tepki gösteren öğrenciler basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, rektörlük tarafından açılan soruşturmalara karşı basın açıklaması düzenledi.

ODTÜ öğrencileri geçtiğimiz ay beslenme, barınma, ulaşım ve psikolojik destek gibi temel talepleri için imza kampanyası düzenleyip, rektörlük önünde eylem gerçekleştirmiş, rektörlük YÖK Kanunu'nun 54. maddesine dayanarak eyleme katılan öğrencilerin çoğu hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, soruşturmaları kabul etmediklerini dile getiren öğrenciler, "Bizim mücadelemiz soruşturmalarla bitmeyecektir, her gün daha da büyüyerek daha da güçlenerek ve gelişerek devam edecektir. Bu soruşturmalar aynı zamanda bizlerin yaşam hakkına açılan bir soruşturmadır. Bizler insanca, ölüme sürüklenmeden yaşamak istediğimiz için soruşturmalara maruz kalıyoruz" dedi.

Öğrenciler, temel haklarını talep ettikleri, özerk ve demokratik bir üniversite istedikleri için baskı ve yasaklara maruz kalan Boğaziçi  Üniversitesi öğrencilerinin de yanında olduklarını söyleyerek ODTÜ’den selam gönderdi.

'ATANMIŞ REKTÖRLER İTİBARSIZLIKLA ANILACAK, ONLARIN KARŞISINDA DURANLAR TARİHE GEÇECEK'

Açıklamaya Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca ve CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp da katıldı.

ODTÜ tarihinin en önemli deneyimlerinden birinin güçlü ve örgütlü bir tepki verebilmek olduğunu söyleyen Sevda Karaca, "Bu ülkenin dört bir yanında gençler barınma hakları için, yaşama hakları için isyandalar. Bugün öğrenciler barınmak, yemek, psikolojik destek için yani yaşamak için bir araya geliyorlar ve bunun karşılığı verilmiyorsa bundan utanması gereken bütçe kalemlerini patronlara ve tarikatlara ayırırken öğrenciye ayırmayanlardır. Atanmış rektörler bu ülkede itibarsızlıkla anılırken onların karşısında dik duran akademisyenlerimiz, üniversite bileşenleri ve öğrenciler yazdıkları tarihle anılacaklar ve tarihe geçecekler. Verşan Kök unutulur, mücadele eden, soruşturma açılan ve onların yanında duranlar unutulmaz" dedi.

Okan Konuralp, ODTÜ tarihinin mücadeleci geleneğinin önemini vurgulayarak rektör Verşan Kök ve ekibinin elbet gideceğini, üniversitelerin öğrencilere ait olduğunu söyledi.