Odessa'da mahsur kalan 200 TIR şoförü Türkiye'ye dönmek için yardım istedi

Türkiye vatandaşı TIR şoförleri Ukrayna’nın liman şehri Odessa’da mahsur kaldı. Limanın kapatılması üzerine limana yakın bir alanda toplanan TIR şoförleri, yetkililerden yardım istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın askeri harekatı nedeniyle Ukrayna’da mahsur kalan 200'e yakın TIR şoförü, Türkiye’ye dönebilmek için yardım istedi.

Odessa’da mahsur kalan TIR şoförlerinden Yusuf Sezen, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada herkesin evine dönebilmek için can attığını bulundukları bölgede ne ekmek ne de su alabilecekleri yer bulunduğunu, ihtiyaçlarını gideremediklerini söyledi.

Gemi seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle dönüş yapamadıklarını ifade eden Yusuf Sezen, Türk konsolosluğunu aradıklarını ancak kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını, giderek erzak sorununun büyük bir sıkıntı haline geldiğini, yaklaşık 200 şoförün Odessa’da mahsur kaldığını dile getirdi.

Şato Lojistik ve Deniz Milli Lojistik Firma sorumlusu Nuri Derinöz ise Çorum’dan Ukrayna’ya mal götüren 3 araçlarının Ukrayna’nın Odessa kentinde mahsur kaldığını söyledi.

Nuri Derinöz, TIR'ların Odessa’dan Adapazarı’na mal getireceğini fakat harekatın başlaması üzerine Odessa limanında mahsur kaldıklarını belirterek, TIR'ları boş bir araziye çekip beklediklerini hiçbir şoförün burada can ve mal güvenliğinin bulunmadığını belirtti.

Etiketler Odessa Rusya Ukrayna