Obama'dan Trump'a 'ailedeki deli amca' benzetmesi

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, Demokrat aday Joe Biden'a destek vermek için yaptığı konuşmada Başkan Donald Trump'ı 'davranışları güçlükle hoşgörülen deli amca'ya benzetti. Trump'ın 'yorucu' olduğunu söyleyen Obama, "Bu normal bir başkan davranışı değil. Bunu bir lise öğretmeni, bir koç, bir meslektaşımız yapsa hoş görmeyeceğiz. Bir yerlerdeki deli amcamız hariç, ailemiz yapsa hoş görmeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Barack Obama, Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'a destek olmak için sahaya indi. Obama yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'a espriyle karışık sert eleştiriler yöneltti. Trump'ın davranışlarının kötü bir örnek sergilediğini söyleyen Obama,  "Bu normal bir başkan davranışı değil" dedi. Obama, "Bir okul müdürü ya da iş arkadaşınız böyle davransa kabul etmezsiniz" dedi; "Ancak bir yerlerdeki deli amcanız böyle davransa hoşgörürsünüz" ifadelerini kullandı.

Obama Philadelphia'da yaptığı konuşmada, Trump'ın korona virüsü pandemisini yönetme biçimi ve genel olarak komplo teorilerine yatkınlığıyla dalga geçti; "Joe [Biden] ve Kamala [Harris] dümende olursa, her gün söyledikleri delice şeyler nedeniyle endişelenmeniz gerekmeyecek" dedi.

'BİDEN SEÇİLİRSE BU KADAR YORULMAYACAKSINIZ'

Obama sözlerine şöyle devam etti: "Ve bu çok önemli. Her gün onlar hakkında tartışmanız gerekmeyecek. İşler bu kadar yorucu olmayacak. Bir tartışma yaşanmadan Şükran Günü yemeğinizi yiyebileceksiniz. Başkanın, komplocuların dünyayı yönettiğine veya Amerikan askerlerinin aslında Bin Ladin'i öldürmediğine dair komplo teorilerini paylaşmayacağını bilerek yaşamınızı sürdürebileceksiniz.  Bunu bir düşünün, ABD Başkanı bunu paylaştı. Yolundan çıkarak, kendisine destek veremeyenlere hakaret eden bir başkanımız olmayacak. Veya onları hapisle tehdit etmeyecek. Bu normal bir başkan davranışı değil. Bunu bir lise öğretmeni, bir koç, bir meslektaşımız yapsa hoş görmeyeceğiz. Bir yerlerdeki deli amcamız hariç ailemiz yapsa hoş görmeyeceğiz" dedi. (DIŞ HABERLER)