Obama, Clinton ve Bush'tan canlı yayında aşı olma önerisi

ABD'nin eski başkanları Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton, halkı Covid aşısı olmaya teşvik etmek için harekete geçti. Üç eski başkan da, kamuoyunu ikna etmek adına kameralar önünde aşı olmayı önerdi. Obama, 'insanların bilime güvendiğini ama Covid'e güvenmediğini' görmeleri için böyle bir adım atabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü aşıları hakkında dünya çapında yayılan yalan haberlere ve güvensizliğe karşı çeşitli kampanyalar planlanırken, ABD'de eski başkanlar harekete geçti. Yaklaşık 274 bin kişinin Covid-19'dan öldüğü, 14 milyona yakın kişinin de hastalandığı ABD'de, eski başkanlar Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton kamuoyunu ikna etmek için canlı yayında aşı olmayı önerdi.

BUSH FAUCI'YLE TEMAS KURDU

CNN televizyonunun haberine göre, Bush'un özel kalem müdürü Freddy Ford, ülkenin virüsle mücadelede en yetkili ismi Dr. Anthony Fauci ve Beyaz Saray'la temasa geçerek, aşının teşvik edilmesine nasıl yardımcı olabileceğini sordu. Clinton’ın basın sekreteri de, eski başkanın halkı teşvik etmek için kamuoyu önünde aşılanmaya istekli olacağını söyledi.

OBAMA: BİLİME GÜVENİYORUM, COVID'E GÜVENMİYORUM

Obama ise SiriusXM ile söyleşisinde, 'Fauci'nin aşılardan birinin güvenli olduğunu söylemesi halinde ona inanacağını' belirterek, "Sonuç olarak, insanların bu bilime güvendiğimi ve güvenmediğim şeyin Covid'e yakalanmak olduğunu görmeleri için aşıyı televizyonda olabilirim veya aşı olurken görüntülerimin alınmasına izin verebilirim" dedi. 

 

Pfizer/BioNTech aşısını ilk onaylayan Batılı ülke olan İngiltere'de de, Başbakan Boris Johnson'ın halkı teşvik etmek için kameralar önünde aşı olabileceği belirtilmişti. Türkiye'de de ilk aşı yaptıracak ismin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olacağı belirtilmişti.

'İKİNCİ PANDEMİ' UYARISI

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Teşkilatları Federasyonu da, korona virüsüne karşı geliştirilen aşılar konusunda sosyal medyada yayılan yalan haberlere karşı uyarıda bulunmuştu. Dünyanın en büyük yardım ağı olan federasyonun başkanı Francesco Rocca, aşı karşıtı haber ve yorumları 'ikinci pandemi' diye niteleyip, hükümetlere artan yanlış bilgilerle mücadele etme çağrısında bulunmuştu. Rocca, "Covid-19'u yenilgiye uğratmak için, bu hastalığa verdiğimiz kolektif tepkiyi sürekli olarak sekteye uğratan ve aşılama becerimizin de altını oyabilecek olan paralel pandemiyi, yani güvensizliği de yenilgiye uğratmamız gerekiyor" demişti. (DIŞ HABERLER)