Obama: Biden'ın kabinesinde yer alırsam Michelle beni terk eder

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın kabinesinde yer almayacağını söylerken eşi Michelle Obama'ya göndermede bulundu: Yapamayacağım şeyler var çünkü Michelle beni terk edebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Barack Obama, ülkede yeni başkan seçilen Joe Biden'ın kabinesinde görev almayacağını söyledi. Obama, Biden'dan gelebilecek bir teklifi kabul etmesi halinde eşi Michelle Obama'nın 'kendisini terk edeceğini' belirterek, "Yapamayacağım şeyler var çünkü Michelle beni terk edebilir. 'Ne? Ne yapacağım dedin?' diye tepki verir" dedi.

'BEYAZ SARAY KADROSUNDA YER ALMAYI PLANLAMIYORUM'

'A Promised Land' isimli kitabının okuyucularla buluşmasına günler kala CBS televizyonuna konuşan Obama, Biden'a nasıl yardım edeceği sorulduğunda "Tavsiyeme ihtiyacı yok ve ona gelimden gelen her şekilde yardım edeceğim. Şimdi, birden Beyaz Saray kadrosunda yer almayı falan planlamıyorum" yanıtını verdi. 

'ÇOCUKLARIMIZ BÖYLE DAVRANSA ONLARI AZARLARIZ'

Obama, seçimlerde yenilgiyi kabul etmeyen Donald Trump'ın 'hile' iddialarını destekleyen Cumhuriyetçi Partili yetkilileri de eleştirdi. Bu kişilerin demokrasiyi tehlikeye attıklarını söyleyen Obama, "Çocuklarımız kaybedince bu şekilde davransa kabul etmeyiz değil mi? Yani, kızlarım herhangi bir yarışmada kaybettikten sonra surat assa ve sonra hiçbir kanıt sunmadan diğer tarafı hile yapmakla suçlasa onları azarlardık" dedi.

'BAŞKANLAR BEYAZ SARAY'IN GEÇİCİ SAKİNİ'

Seçilen başkanların 'Beyaz Saray'ın geçici sakinleri' olduğunu dile getiren Obama, şöyle konuştu: "Zamanınız dolduğunda, ülkeyi birince sıraya koymak ve kendi egonuzun, çıkarlarınızın ve hayal kırıklıklarınızın ötesinde düşünmek görevinizdir. Başkan Trump'a tavsiyem, ülkeyi birinci sıraya koyan biri olarak hatırlanmak istiyorsa, bunu yapmasının zamanıdır." (DIŞ HABERLER)