Nurgül Yeşilçay'dan KAFA dergisi eleştirisi

Nurgül Yeşilçay, 2 günlük regl iznini hayata geçirdiklerini duyuran aylık edebiyat dergisi KAFA'yı, sosyal medya hesabı üzerinden eleştirerek, "testosterondan okunmuyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KAFA Dergisi, KAFA Radyo, #tarih Dergi gibi yayınları bünyesinde bulunduran KAFA Grup, regl döneminde fiziksel ağrı yaşayan bütün çalışanlarına talep etmeleri halinde kullanabilecekleri 2 günlük izin vereceklerini açıkladı. Oyuncu Nurgül Yeşilçay, regl izni haberini duyuran aylık edebiyat dergisi KAFA’ya, "Testosterondan okunmuyor" diyerek eleştiride bulundu. 

KAFA Grup, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda regl iznini, "Bizler, toplumsal cinsiyet eşitliğini konuşurken reglin ve regle dair her şeyin bir tabu/ayıp/yanlış olmaktan çıkarılması, konuşulması  ve eşitlik meselesinden ayrılmaması gerektiğini savunuyoruz. Ve tüm medya kuruluşlarına ‘regl izni uygulamasını hayata geçirmeye davet ediyoruz" ifadeleriyle duyurdu. 

Yeşilçay, bu tweetin altına “Dergide çalışan kadın var mı ki?” diyerek yanıt yazdı. Bir Twitter kullanıcısının derginin yayın yönetmeninin Ayça Derin Karabulut olduğunu belirtmesinin ardından Yeşilçay, "Aaaa çok şaşırdım gerçekten, dergi testosteron kokusundan okunmuyor! Teşekkürler! Hayırlısı ayrıca" eleştirisini yaptı. 

'KAFA'DA KADINLAR ÇALIŞMIYOR, KAFA'YI ZATEN KADINLAR YAPIYOR'

KAFA Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayça Derin Karabulut da sosyal medya hesabından Yeşilçay'a yanıt verdi. Karabulut şu ifadeleri kullandı:

Nurgül Hanım merhaba, Kafa Dergisi'nde kadın çalışıyor mu diye sormuşsunuz. Eşitlik meselesi sadece sayılardan ibaret değil ama madem sormuşsunuz derginin kurulduğundan beri genel yayın yönetmenliğini yapan bir kadın olarak gururla yanıtlayayım: 5 editörümüz var 4'ü kadın. Sosyal medya yöneticimiz kadın, reklam direktörümüz kadın, 2 asistanımız var ikisi de kadın! Ve bu öyle sembolik rakamlardan ibaret de değil; bütün yönetim kadrolarında varız, inisiyatif sahibi, karar merciyiz. Kafa’da kadınlar çalışmıyor, Kafa’yı zaten kadınlar yapıyor. Ve regl izni bizim için çok önemli bir haktı, bu hakkı alıp, bunun duyurusunu gururla yaptığımız bir metnin altına yazdığınız yorumu üzülerek okuduk. Sanırım derginin kapağında yazan o ayki yazar isimlerini kadın/erkek diye sayarak bu yorumu yaptınız. Başta da ifade ettiğim gibi biz 'eşitlik' meselesi için özel dosyalarımızla, kapaklarımızla yazan/ çizen isimlerin cinsiyet sayısından daha fazlası için uğraşan bir grubuz. Bir gün sizi de bu yolda yanımızda görmek dileğiyle... Sevgiler."