Nuray Mert: Reform için ittifaklar değişmeli

Siyaset bilimci Nuray Mert, son dönemde dile getirilen reformlar için AK Parti'nin MHP ile ittifaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Mert, muhalefet partilerinin de Kürt sorunu ile temel hak ve özgürlükler temelinde bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Youtube'da yayın yapan Yeniden TV'de Ayşegül Doğan'ın sorularını yanıtlayan siyaset bilimci Nuray Mert AK Parti'nin devlet partisine, devletin de parti devletine dönüştüğünü söyledi.

AK Parti'nin dönüşümünde AK Parti'ye açılan kapatma davası gibi engelleme girişimlerinin de etkili olduğunu belirten Nuray Mert Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aslında reform yapmak istediği ancak MHP'nin tutumu nedeniyle yapamadığına ilişkin yorumları da değerlendirdi.

AK Parti'nin MHP yerine yeni bir ittifak ilişkisine yönelmesi gerektiğini belirten Nuray Mert oy oranı hala en yüksek olan AK Parti'nin isterse Kürt meselesi başta olmak üzere tüm demokratik meseleler bağlamında yeni ittifak arayışlarına girebileceğini söyledi. Nuray Mert AK Parti'nin MHP'ye mecbur olmağını belirterek yeni ittifak arayışlarının önündeki en büyük engelin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete bakışı olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinin de gerçekten demokratik bir ittifak kurmaları gerektiğini vurgulayan Mert, Kürt meselesi ve asgari temel hak ve özgürlükler için asgari müştereklerde buluşmuş komplekssiz bir ittifak kurulmasının önemine dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

SÖYLEŞİNİN TAMAMI