Numan Kurtulmuş'un Kanal İstanbul arşivi: Adamı sopayla kovalarlar

İBB Sözcüsü Murat Ongun, AK Partili Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçmeden önce Kanal İstanbul'la ilgili söylediği sözleri "Eleştirilerine katılıyoruz" notuyla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un HAS Parti Genel Başkanı iken 8 yıl önce dile getirdiği Kanal İstanbul'a karşı eleştirileri sosyal medya hesabından paylaştı. Murat Ongun, Numan Kurtulmuş'un videosuna "İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Numan Kurtulmuş'un eleştirilerine katılıyoruz" notunu yazdı. 

Söz konusu videoda Numan Kurtulmuş, bugün A Haber'de çalışan Erkan Tan'ın TV8'deki programında Kanal İstanbul'la ilgili sorularını yanıtladı. 

Bugün muhalefet temsilcilerinin dile getirdiği gibi Montrö Anlaşması'na dikkat çeken ve Kanal İstanbul'un Türkiye aleyhine sonuçlar doğuracağını anlatan Kurtulmuş dönemin başbakanı olan Tayyip Erdoğan'a da seslenerek "Sayın Başbakan ‘Hayal’ diyor, e bu hayalin sınırı yok tabi ben de o zaman diyorum ki: Buradan çıkacak olan toprağı ziyan etmeyelim Dolmbahçe Sarayı’nın karşısına koyup suni bir ada yapalım, oraya da başkanlık sarayını koyalım; sayın başbakanı oturtalım" dedi. 

Kurtulmuş İngiltere ve Fransa'dan örnekler vererek "Bir İngiliz 'Bu Thames Nehri çok kirli akıyor. Buraya bir nehir daha açalım' dese adamı sopayla kovalarlar. Bir Fransız çıkıp 'Bir Eyfel Kulesi daha yapacağım, burası turistlere yetmiyor' dese adamı sopayla kovalarlar ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)