Numan Kurtulmuş: CHP'li vekilin odasında 250 bin dolar bulundu iddiasıyla ilgili rapor hazırlanacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'li bir vekilin Meclis'teki odasında torba içinde 250 bin dolar bulunduğu iddiası hakkında inceleme talimatı verdiğini ve rapor hazırlanacağını söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir CHP'li milletvekilinin TBMM'deki odasında torba içinde 250 bin dolar bulunduğu iddiası sorulan Kurtulmuş, "Bu bir iddia. Biz söylentiler üzerinden hareket edemeyiz. Genel Sekreterimize talimat verdim. Hemen muhakkik tayin ederek, bunun ne olduğunu, ilgili görüntüleri de izleyerek, oradaki görevli arkadaşların ifadelerine de başvurarak bir çalışma yapılıyor. Zannediyorum kısa bir süre içinde rapor hazırlanır" ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, gazetecilere yeşil pasaport verilmesinin gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine de bu konudaki görüşünü daha önce de ifade ettiğini hatırlatarak, "Gazeteci arkadaşlarımızın, belli bir tecrübeye sahip olan ve diyelim ki 15 yıl gazetecilik yapmış olan arkadaşlarımızın yeşil pasaport almalarının uygun olacağı kanaatindeyim. Bu konu uygun bir zamanlama ile Meclisin gündemine alınabilir." dedi.

Ne olmuştu?

İnternet sitesi Ajans Haber'de, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun'un odasında bulunan paranın CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya ait olduğu iddia edilmişti. Torun ve Ağbaba sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda iddiayı reddetmişti.

Seyit Torun, "Hayatım boyunca onurumla çalıştım, emek verdim. Genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği, belediye başkanlığı yaptığım hiçbir dönemde böyle alçaklıklar ile yan yana dahi gelmedim. İsmimi şerefimle taşıdım, son nefesime kadar da başım dik yürümeye devam edeceğim. Bu yalanları ortaya atan, servis eden kim varsa hepsiyle hukuk çerçevesinde hesaplaşacağım. Konuya ilişkin TBMM'de gerekli araştırmaların yapılması istemiyle dilekçe vereceğim. Hodri meydan! İddiasını ispatlayamayan namerttir!" demişti. 

Veli Ağbaba da "Hakkımda ortaya atılan çirkin iddialarla ilgili; Torba alan da unutan da şerefsiz alçak, namussuz, haysiyetsizdir. Böyle bir iddiayı elinde hiçbir kanıt olmadan yazanlar da paylaşanlar da namussuz şerefsiz alçaktır. Bugün bu iddiaların araştırılması, kamera görüntülerinin incelenmesi için Meclis başkanlığına dilekçe vereceğim. Bırakın böyle bir kirli ilişki içinde olmayı yan yana gelirsem bile vekillikten istifa etmeyi kafama sıkarım. Bu iddiaları yazanlar haysiyetsizdir, paylaşanlar haysiyetsizdir, kanıtlamayanlar haysiyetsizdir" ifadelerini kullanmıştı.

 

(HABER MERKEZİ)