Numan Kurtulmuş: Anadili ana sütü kadar helaldir

Diyarbakır'da konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "İnsanlara sadece dil üzerinden ne baskılar yapıldığını bu salonda bulunanlar hepsini biliyor. Oysa anadilleri ana sütü kadar helal" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da iki gündür çeşitli temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş Diyarbakır İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

DHA'nın haberine göre, geçmiş dönemlerde anadili üzerinden hak ihlalleri yaşandığını söyleyen Kurtulmuş, “Bu Diyarbakır Cezaevi taşlarının dili olsa da konuşsa. İnsanlara sadece dil üzerinden, anadilleriyle konuştukları için ne baskılar yapıldığını bu salonda bulunanlar hepsini biliyor. Oysa anadilleri ana sütü kadar helaldir. Herkese doğuştan gelen bir haktır” diye konuştu.

'GEÇMİŞTE BİR SİYASETÇİ KÜRTÇE KONUŞUNCA HAKKINDA FEZLEKE ÇIKARILIYORDU'

“Geçmişte bir milletvekili adayı veya bir siyasetçi Kürtçe konuşması halinde hakkında fezleke çıkarılıyordu” diyen Kurtulmuş, “Bölgemizde fevkalade güven, huzur, kardeşlik ve barış iklimi vardır. Allah bu iklimi kıyamete kadar yaşatmayı bu millete nasip etsin. Türkiye’de bu imkanlar vardı da neden daha önceki yönetimler döneminde bunlar yapılamadı” ifadelerini kullandı.

'BİRLİK VE BERABERLİK MESELESİNİ EN BÜYÜK KAZANCIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ'

AK Parti'nin en büyük başarısı “zihniyet değişimini gerçekleştirmesi” olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de anadilinin ana sütü kadar helal olduğuna inanan bir kadro olarak yola çıktık. Geleceğe güçlü bir şekilde bakıyoruz ve inşallah bu birlik ve beraberlik meselesini bizim en temel unsurumuz, en büyük kazancımız olarak görüyoruz” dedi.

'MÜSLÜMAN MİLLETLERİN NASIL PARAMPARÇA EDİLDİĞİNİ BENDEN DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ'

Müslümanların etnik ayrışmalar üzerinden düşmanlaştırılmak istendiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Irak’ın, Suriye’nin, Libya’nın, Yemen’in, Mısır’ın haline bakın. Bütün bu coğrafyada Müslüman milletlerin nasıl paramparça edildiğini, nasıl etnik ayrışmalar üzerinden birbirlerine düşman hale getirilmeye çalışıldığını, nasıl birbirlerinden ayrıştırıldıklarını hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz. Bunlara son verme iradesi AK Parti'nin iradesidir. Birliğin, beraberliğin, dostluğun, kardeşliğin ve geleceğin partisi burasıdır.” (HABER MERKEZİ)