'Nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için tarımda makineleşme artmalı'

Erkunt Traktör'ün CEO'su Tolga Saylan, artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak ve daha az iş gücüyle mevcut kaynakları işlemek için tarımda makineleşmenin öneminin arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fuar İzmir'de bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilecek olan Agroexpo'da ürünlerini sergileyeceklerini söyleyen Erkunt Traktör'ün CEO'su Tolga Saylan, Ege Bölgesi'nin potansiyel açısından tarımın en önemli üretim alanlarından biri olduğunu belirtti.

Fuar süresince sergilenecek modeller hakkında da bilgi veren Saylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Egeli çiftçilerin gözdesi olan Kısmet 58 E, yüksek performansıyla öne çıkarken yakıt cimriliğiyle de çiftçilerden tam not alıyor. Sahip olduğu yüksek manevra kabiliyeti sayesinde hem tarlada, hem de meyve bahçelerinde çiftçiye kolaylık sağlayan bu ürün, yurt dışında da yoğun talep görüyor. Ege'de hemen hemen çoğu meyve bahçesinin vazgeçilmezi arasında gösterilen Erkunt Meyveci Seri traktörler ise, 65 ila 95 HP arasında olan 5 ayrı modele sahip. 2024 yılının ilk fuarına yine Ege'nin uğuruna inanarak gideceğiz. Ayrıca, Egeli çiftçilerin istediği gibi küçük beygir segmentinde yeni bir ürünümüzü de bu fuarda çiftçilerimizin beğenisine sunacağız."

Saylan, Türkiye'de, yerli ve yabancı 19 traktör markasının bulunmasının pazardaki hızla artan makine ihtiyacını da kanıtladığını belirtti.

Etiketler tarım makineleşme