Nüfus krizine çözüm önerisi: 'Doğum yapanlara evcil hayvan verelim'

Tayvan'da devlet başkanlığına aday olacağını açıklayan Foxconn kurucusu Terry Gou, ülkedeki doğum oranlarını yükseltmek için doğum yapanlara evcil hayvan hediye edilmesi önerisini getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayvan'da 13 Ocak 2024'te yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olmak istediğini açıklayan Foxconn kurucusu Terry Gou, ülkedeki 'nüfus krizini' çözmek için bir öneri sundu. Gou, Tayvan'daki düşük doğum oranlarını yükseltmek için bebek sahibi olan çiftlere kedi ya da köpek hediye edilebileceğini söyledi. Gou, "Bir çocuk doğurun, ben de sizin bir evcil hayvan daha yetiştirmenize izin vereyim" diye konuştu.

The Guardian'ın aktardığına göre, Tayvan devlet başkanlığına adaylık niyetini geçen hafta açıklayan Gou, 1 Eylül Cuma günü Taipei şehir tapınağında yaptığı konuşmada, Tayvan'da düşen doğum oranlarını yeni anne-baba olmuş kişilere kedi ya da köpek vererek yükseltebileceğini söyledi. Gou, iki çocuğu olanlara iki evcil hayvan verilebileceğini belirtti.

'İKİ SORUNU BİRLİKTE ÇÖZEBİLİRİZ'

Tayvan'da evcil hayvan sahiplenmek için herhangi bir izin almak gerekmiyor. Terry Gou da yakın zamanda bir hayvan barınağını ziyaret ettiğini, yaptığı öneri hayata geçirilirse ülkedeki bu iki sorunun birlikte çözülebileceğini savundu. Gou, "Eğer gelecekte doğum oranı olmayacaksa, tüylü dostlarımıza kim bakacak? Ben de bu iki konuyu yan yana getirdim. Her bir konu hakkında benim bütünlüklü bir politika önermemi beklemeyin. Sevgiyi eklemek ve çarpmak... Benim amacım bu" ifadelerini kullandı. 

Adaylık öncesi, 2 Eylül Cumartesi günü Foxconn yönetim kurulundan istifa eden Gou'nun bu önerisi bazı hükümet yetkilileri ve hayvan hakları örgütleri tarafından eleştirildi. 

KASIMA KADAR 290 BİN İMZA TOPLAMASI GEREKİYOR

Dünyanın en düşük doğum oranlarından birine sahip olan Tayvan'da çocuk sahibi olmamayı seçen kişiler gerekçe olarak hayat pahalılığını, çocuk bakımına erişimdeki zorlukları ve geleneksel toplumsal cinsiyet beklentilerini gösteriyor. Ülkedeki evcil hayvan sahipliği ise yükselişte. Gou, insanların bu iki konuda da motive edilebileceği görüşünde.

Gou'nun 2024 seçimlerinde aday olabilmesi için kasım ayına kadar 290 bin imza toplaması gerekiyor. Gou, aday olabilmesi halinde, KMT partisinin adayı Hou You-ih ve Tayvan Halk Partisi'nin adayı Ko Wen-je'den sonra üçüncü muhalif devlet başkanı adayı olacak. İktidardaki Demokratik İlerleyiş partisinin lideri ve mevcut devlet başkanı yardımcısı Lai Ching-te, anketleri önde götürüyor. (DIŞ HABERLER)