'Notting Hill' filminin yönetmeni Roger Michell öldü

Romantik komedi Notting Hill filminin yönetmeni Roger Michell 65 yaşında öldü. Yönetmenin ölüm yeri ve ölüm nedeni açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de "Aşk Engel Tanımaz" adıyla gösterilen romantik komedi filmi "Nothing Hill"in yönetmenliğini yapan, İngiliz tiyatro, televizyon ve film yönetmeni Roger Michell, çarşamba günü öldü. 65 yaşındaki Michell'in ailesi ölüm haberini doğruladı.

Michell'in yayıncısı aracılığıyla yapılan açıklamada, "Yönetmen, yazar ve Harry, Rosie, Maggie ve Sparrow'un babası Roger Michell'in ailesi olarak Michell'in, 22 Eylül'de öldüğünü duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz" denildi. Yönetmenin ölüm yeri ve ölüm nedeni açıklanmadı.

Babasının İngiliz diplomat olarak görevlendirildiği Güney Afrika'da doğan Roger Michell, yönetmenlik kariyerine Royal Court, National Theatre ve Royal Shakespeare Company gibi İngiliz tiyatrolarında başladı. Michell, 1990'larda Hanif Kureishi'nin 'Banliyö Budası' ve Jane Austen'in 'İkna' adlı romanının uyarlamaları da dahil olmak üzere beğenilen televizyon dizileri yaptı.

Yönetmen, başrollerini Julia Roberts ve Hugh Grant'ın paylaştığı 1999 yapımı romantik komedi "Notting Hill" (Aşk Engel Tanımaz) ile tüm zamanların en çok hasılat yapan İngiliz filmini yönetti. Michell ayrıca, "Venus", "Blackbird" ve "The Duke" gibi yapımlarda yönetmen koltuğunda oturdu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)