Normalleşme sonrası sinema istatistikleri açıklandı: En çok izlenen film 'Hızlı ve Öfkeli 9'

Normalleşme sonrası sinema istatistikleri açıklandı. Açıklanan verilere göre, normalleşme döneminde en çok izlenen film, 773 bin 392 kişi ile "Hızlı ve Öfkeli 9" oldu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri de sinemalar oldu. Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen salonlar, normalleşme sürecinin başlamasıyla 1 milyon 782 bin 296 izleyici ağırladı. 

Medya takip kurumu Ajans Press’in, Box Office Türkiye verilerinden elde ettiği bilgilere göre, normalleşme sonrası sinema istatistikleri belli oldu. Açıklanan verilere göre, normalleşme sürecinin başladığı temmuz ayından itibaren 31’i yeni olmak üzere toplam 53 film çıktı. 773 bin 392 kişi ile en çok izlenen film Hızlı ve Öfkeli serisinin yeni filmi "Hızlı ve Öfkeli 9" oldu. 

En çok izlenen filmlerde ikinci sırada ise 322 bin 564 izleyici ile Marvel filmi "Black Widow" bulunurken, üçüncü sırada 122 bin 742 izleyici ile "Korku Seans: 3 Katil Şeytan" yer aldı. "Sessiz Bir Yer 2" 84 bin 728 izleyici ile dördüncü sırada, "Arınma Gecesi: Sonsuza Dek" filmi de 66 bin 684 izleyici ile beşinci sırada kendine yer buldu. 

EN ÇOK İZLENEN 10 YAPIMIN YALNIZCA 2'Sİ YERLİ FİLM

Ajans Press, sinema ile alakalı basına yansıyan haber sayılarını da inceledi. Ajans Press’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre, geçen yıldan bugüne sinema ile alakalı basında çıkan haber sayısı 67 bin 609 olarak belirlendi. Aynı dönemde sadece sinema salonları ile alakalı çıkan haber sayısı ise 3 bin 34 oldu. Haber içerikleri arasında sinemaların Covid-19 tedbirleri kapsamında kapanması ve bazı sinema filmlerinin gösteriminin ertelenmesi yer aldı. 

Türkiye’de en çok izlenen film olan "Hızlı ve Öfkeli 9"un da sürekli ertelenmesi medyanın gündeminde yer aldı. "Hızlı ve Öfkeli 9"un yazılı basın ve online mecra olmak üzere hakkında çıkan bu yılki toplam haber sayısı ise 827 olarak aktarıldı. Ayrıca normalleşme sonrası, en çok izlenen ilk 10 yapımın sadece 2’sini yerli filmler oluşturdu. (DHA)