Normalleşme beklenirken Ermenek'te 9 gün yasak geldi

Ermenek'te korona virüsü konusunda yeni tedbirler alan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 5 gün sokağa çıkma yasağı uygulanması kararı alındı. Bütün Türkiye'de uygulanan hafta sonu yasakları ile birleşince toplam kısıtlama süresi 9 gün olacak. İlçeye bağlı 26 köye de giriş çıkışlar yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye normalleşmeyi konuşurken korona virüsü nedeniyle Karaman'ın Ermenek ilçesinde hafta içi de sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, 30 bin nüfuslu ilçede yasağın, bütün mahalle ve köylerde 22 Şubat Pazartesi saat 05.00'ten 26 Şubat Cuma saat 21.00'e kadar uygulanacağı belirtildi.

Korona virüsü vakalarının özellikle ilçe merkezinde yüksek seyrettiği belirtilirken, yasak süresi boyunca sadece zorunlu hizmetlerin sürdürülmesi için gerekli kamu kurumları ve kuruluşları faaliyetlerine devam edecek. Kaymakamlık açıklamasında, "Vatandaşlarımız bu süre zarfında temel ihtiyaçları için ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara yaya olarak gidebilecek. Mevsim şartları da göz önüne alınarak bağ ve bahçe bakım işleri yapılmayacak" denildi. (HABER MERKEZİ)