Nisan Dağ, 24. Tallinn Film Festivali'nde 'Bir Nefes Daha' ile En İyi Yönetmen seçildi

Yeni filmi “Bir Nefes Daha”nın dünya prömiyerini 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yapan yönetmen Nisan Dağ, festivalden En İyi Yönetmen Ödülü ile döndü. Ödülün açıklamasında “Yönetmenin vizyonu, tutkusu ve kişiliği, oyuncuların muhteşem performanslar sergilediği bu sürükleyici, tutkulu ve çarpıcı yeni filmde parlıyor.” ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ödüllü yönetmen Nisan Dağ’ın yazıp yönettiği ikinci uzun metraj filmi “Bir Nefes Daha” dünya prömiyerini, Estonya’nın başkentinde düzenlenen 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nin ana yarışması kapsamında gerçekleştirdi. Dağ, İstanbul’un çetin mahallelerinden birinde yaşayan genç bir rapçinin, müzik hayallerine koşarken bir yandan da bonzai bağımlılığıyla verdiği savaşı anlatan “Bir Nefes Daha” ile festivalde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandı. 

 27 Kasım 2020 Cuma akşamı Tallinn’de, pandemi koşullarında gerçekleşen ödül törenine katılan Nisan Dağ, konuşmasına duyduğu büyük heyecanı dile getirerek başladı. Bağımsız film yapmanın gerçek bir mücadele olduğuna değinen ödüllü yönetmen, Bir Nefes Daha'nın üç yıl süren yolculuğunda kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Zaman zaman kaybettiği umudunu, ekibi ve oyuncuları sayesinde ayakta tuttuğunu söyleyen Nisan Dağ, aldığı bu ödülün de yola devam etmek için kendisine cesaret ve güç verdiğini ifade etti.

Başrollerini Oktay Çubuk ve Hayal Köseoğlu’nun paylaştığı Bir Nefes Daha'nın oyuncu kadrosunda ayrıca Eren Çiğdem, Ushan Çakır, Müfit Kayacan, Ayris Alptekin, Görkem Kasal ve Kürşat Alnıaçık yer alıyor. 

Bir Nefes Daha'nın yapımcılığını Müge Özen, Jessica Caldwell, Yağmur Ünal, Jim Wareck ve Kanat Doğramacı üstleniyor. Filmin Alman ortak yapımcısı ise Dorothe Beinemeier. Rap parçalarının altyapılarınaDa Poet’in imza attığı “Bir Nefes Daha'da, hikâye anlatımının da bir parçası olan rap sözleri ise Hayki ve Ohash tarafından yazıldı. Filmde, uyuşturucu triplerini anlatmak için kullanılan animasyon sahneleri Hamburglu sanatçılar Sabina Kim ve Nils Andersen tarafından hazırlandı ve tamamlanması bir yıl sürdü. Bir Nefes Daha'nın afiş tasarımı ise Daire Creative’den Arda Aktaş’ın imzasını taşıyor.

Yapım aşamasında Eurimages, Hamburg Film Fonu ve İsviçre’den Visions Sud Est fonlarını alan “Bir Nefes Daha”, Berlinale’nin Ortak Yapım Marketi’ne seçilmişti. Antalya Film Forum’dan hem proje geliştirme hem de post prodüksiyon aşamasında ödüller alan film ayrıca, Köprüde Buluşmalar’da Jüri Özel Ödülü’nü kazanmış ve Connecting Cottbus, Maison des Scenaristes, Cine Qua Non Lab, European Work in Progress Cologne gibi atölye ve marketlere seçilmişti. Dünya haklarının satışını iseMagnolia Pictures International’ın üstlendiği Bir Nefes Daha, şirketin bugüne kadar Türkiye’den aldığı ilk yapım oldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)