Nisa Mihriban bebeğin annesi tutuklandı

Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz'ın süt annelik yaptığı ve yoğun bakıma alınan Nisa Mihriban bebeğin annesi Ebru S'nin tutuklanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Pendik ilçesinde terk edilen 3 aylık Nisa Mihriban bebeğin annesi Ebru S. tutuklandı.

Pendik'teki evinde gözaltına alınan ve hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "koruma, gözetim, yardım veya bildirim yükümlülüğünün ihlali" suçlarından soruşturma başlatılan Ebru S'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Anne daha sonra Kartal Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Ebru S., Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı.

Öte yandan hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan ve durumunun kritik olduğu belirtilen Nisa bebek ile ilgili soruşturma başlatıldı.

HASTANE VE BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Nisa Mihriban'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. 

Kalbi ve solunumu duran bebeğin entübe edildiği belirtilen açıklamada, "Yapılan ilk muayene sonucunda aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edildiği, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımlarının alınmaya başlanmıştır" denildi.

Nisa Mihriban'ın beyin ölümüyle ilgili kesin sonucun belli olmadığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup, sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup, beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir."

Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "ATT Büşra’nın adını koyduğu terk edilmiş NİSA BEBEK, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 29 Mart'ta boş arazide 3 aylık bir bebek bulmuştu. Acil tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak 'Nisa Mihriban' ismini verdiği bebek sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden Nisa Mihriban bebek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Bebeğin boğazına kaçan besin maddesi nedeniyle sağlık durumunun kötüleştiği öne sürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Büşra Tekin'in bebekle ilgilendiği anların videosunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. (HABER MERKEZİ)