Nisa bebek açıklaması: Durumu 24-48 saat içinde netlik kazanacak

Yoğun bakımda tedavisi devam eden Nisa bebek ile ilgili Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nden açıklama yapıldı, bebeğin durumunun 24-48 saat içinde netlik kazanacağı ifade edildi.

Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, emzirdiği bebeğe ismini vermişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Pendik'te boş bir arazide terk edilmiş halde bulunan ve yerleştirildiği Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle hastanede yoğun bakıma alınan 3 aylık Nisa bebek ile ilgili Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, Nisa bebeğin durumunun 24-48 saat içinde netlik kazanacağı ifade edildi. Hastane bebeğin durumunda bir iyileşme gözlenmediğini ancak beyin fonksiyonlarının detaylı olarak araştırılmakta olduğunu, beyin ölümü açısından kesin bir sonucun henüz belirlenmediğini açıkladı.

'YATAĞINA BIRAKTIĞIMDA HERHANGİ BİR SORUN YOKTU'

Bu arada bakımevinde ihmal iddiasıyla ilgili olarak görevli bakıcı D.Y'nin ifadesi alındı. D.Y'nin "Ben Nisa bebeği besledim ve daha sonra götürüp yatağına bıraktım. Yatağına bıraktığımda herhangi bir sorun yoktu. Boğazına bir şey kaçıp kaçmadığıyla ilgili bilgim yok" dediği öğrenildi. Bakıcı ifadesinin ardında serbest bırakıldı. 

Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edilmiş, ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada, bebeğin sağlık durumunun kritik olduğunu belirtmişti. Bakanlık konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Nisa bebek ile ilgili yaptığı açıklamada, bebeğin sağlık durumunun Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nde takip edildiğini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti.

Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettiği bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi.

Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden bebek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. 

Bebeğin annesi E.S. ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Terk" suçlarından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (HABER MERKEZİ)