Nilüfer Belediyesi’nden sağlıkçılara adanmış bir anıt park

Nilüfer Belediyesi, korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için içinde sağlık anıtının da yer alacağı sağlık parkı yapılacağını duyurdu. Anıt, yarışma ile belirlenecek.

Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

BURSA - Nilüfer Belediyesi, korona virüsü pandemisinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısını yaşatmak için anıt park yapılacağını duyurdu. Nilüfer ilçesinin 29 Ekim Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik alanda tasarlanan park, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Sağlık Bakanı Dr. Refik Saydam’ın adını taşıyacak. “Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması” sonucunda jürinin beğenisi kazanan sağlık anıtı, parkta konuşlandırılacak.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, anıt ile sağlık çalışanlarının pandemide verdikleri mücadeleyi kamusal alanda görünür kılmayı istediklerini ifade etti.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, “Yapıtın nasıl olacağı, sanatçının ve jüri üyelerinin takdiridir” diye konuştu.

‘PARKIN AÇILIŞINI 14 MART TIP BAYRAMI’NA YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, “Dünya çapında milyonlarca insan pandemi nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkemizde 80 bine yakın kaybedilen hayat var. 500’ün üzerinde sağlık çalışanını kaybettik. Görevi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısını geleceğe taşımak ve sağlık çalışanlarının mücadelesini kamusal alanda görünür kılmak adına özgün bir sanat yapıtıyla belleklere kazımak istedik” dedi.

Parkın peyzaj çalışmalarında yarışmayı kazanan sanatçının da görüşünün alınacağını belirten Yıldız, “Yapıtın nasıl olacağı, sanatçının ve jüri üyelerinin takdiridir” diye konuştu. Yarışmadaki jüri üyelerinin Türkiye’de alanlarında isim yapmış, bilgisine ve kararına güvendikleri kişilerden oluştuğunu vurgulayan Yıldız, “Yarışmanın sonucu 18 Ocak’ta açıklanacak. Eserler için belirli ödüller kondu. Belki eserin bedeli bile olmayacak ama bugünün koşullarında belirlenmiş miktarlar” dedi. Yıldız, parkın açılışını 14 Mart Tıp Bayramı’na yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yarışma jürisi, heykeltıraş Nilüfer Ergin Doğruer başkanlığında; mimar Hakan Demirel, sanatçı İnci Eviner, sanat tarihçi Ali Kayaalp, küratör Bige Örer, sanat tarihçisi Zeki Çoşkun, mimar ve sanatçı Sinan Logie, sanatçı Dilek Winchester, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Nilüfer Belediyesi Kentsel Tasarım Danışmanı ve peyzaj mimarı Aslıhan Ayradilli ile Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Grubu Üyesi Kayıhan Pala’dan oluşturuldu.

Ulusal çapta organize edilen yarışmaya, şartnamede belirtilen koşulları sağlayan tüm sanatçılar katılabilecek. Sanatçıların, projelerini 7 Ocak 2022 saat 17.00’ye kadar teslim etmeleri gerekiyor. (DUVAR)