Nilüfer Belediyesi, 'Sahne Eseri Yazma Yarışması'nın kazananlarını açıkladı

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Sahne Eseri Yazma Yarışması'nın sonuçlarını açıklandı. Üç oyun yazarının ödüle layık görüldüğü yarışmanın ödül töreni, 30 Kasım’da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Mitos Boyut Tiyatro Yayınları iş birliği ile bu yıl beşincisini düzenlediği Sahne Eseri Yazma Yarışması'nın kazananlarını açıkladı.

Yarışma kapsamında Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Ayşe Lebriz Berkem, Günay Ertekin, Gürol Tonbul ve Pınar Hande Ağaoğlu’ndan oluşan seçici kurul tarafından 97 oyun değerlendirildi.

ÖDÜL TÖRENİ 30 KASIM’DA

Bu yıl dereceye giren ve ödüle değer bulunan isimler ve oyunları ise şu şekilde sıralandı; Selçuk Atalay’ın “Haysiyet Vertigosu”, Fergan Serhat Uykan’ın “Çünkü Pek Hoştu Tadı Şekerlerin”, ve Mithat Ozan Küren’in “Kıyafetlerimin Neden Üzerimde Olmadığının Hikayesi”

Yarışmanın 2021 Özel Ödül’ü ise, “Kontes Diyez” isimli oyunuyla Ata Tuncer’in oldu. Ödül alan oyunların Mitos Boyut Yayınları tarafından yapılan toplu basım kitaplarının da takdim edileceği ödül töreni, 30 Kasım 2021 günü Nazım Hikmet Kültürevi’nde, “Oyun Yazarının Tiyatrodaki İşlevi: Anlatının Dönüşümü” konulu bir sempozyum sırasında gerçekleştirilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)