Nike da Rusya'dan çıkıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Faaliyetlerini askıya alan Nike firması, Rusya'dan tamamen çekileceğini duyurdu.

St. Petersburg'da kapatılmış bir Nike mağazası
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor giyim firması Nike, faaliyetlerini askıya almasının ardından üç ay sonra Rusya'dan tamamen çekileceğini açıkladı. Nike, karara gerekçe olarak, "Batılı diğer şirketlerin ülkeyi hızla terk etmesini" gösterdi.

Nike, Reuters’a yaptığı açıklamada, "Nike, Rusya pazarından ayrılma kararı aldı. Önceliğimiz, önümüzdeki aylarda operasyonlarımızı küçültürken çalışanlarımızı tam olarak desteklediğimizden emin olmak" ifadelerini kullandı.

Gelirinin yüzde 1'inden daha azını Ukrayna ve Rusya'dan elde eden Nike için bu hamle, maddi olmaktan ziyade büyük ölçüde sembolik.

Diğer spor giyim firmaları da ülkeden çıktı.

Adidas, mart ayında Rusya’daki mağazalarını kapattığını ve çevrimiçi satışları durdurduğunu açıklamıştı. Puma da mart ayında faaliyetlerini askıya aldı. Reebok, mart ayında satışları askıya aldı ve FLO Mağazacılık'a 100'den fazla mağaza satmak için görüşmelerde bulunuyor.

Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'dan çıkmak isteyen yabancı şirketler, önümüzdeki haftalarda Moskova'nın mal varlıklarına el koymasına ve cezai yaptırımlara izin veren yeni yasaların çıkarılması ihtimaliyle karşı karşıya. Bu, bazı işletmelerin çıkışlarını hızlandırdı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Nike