Nijerya'da yeni mutant virüs tespit edildi

İngiltere ve Güney Afrika'nın ardından korona virüsünün Nijerya'da da yeni bir varyantı ortaya çıktı. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden yapılan açıklamada, yeni mutantın İngiltere ve Güney Afrika'dakilerden farklı göründüğü, daha bulaşıcı olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere ve Güney Afrika'nın ardından, korona virüsünün Nijerya'da da yeni bir varyant oluşturacak şekilde mutasyın geçirdiği açıklandı. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Başkanı John Nkengasong, tespit ettikleri yeni varyantın genetik diziliminin İngiltere ve Güney Afrika'daki varyantlardan farkı olduğunu söyledi.

Addis Ababa'da online basın toplantısı düzenleyen Nkengasong, Nijerya'daki vakaların geçtiğimiz hafta yüzde 52 oranında artış gösterdiğini ancak yeni varyantın daha bulaşıcı olup olmadığının henüz bilinmediğini belirtti. Nkengasong, bulaşıcılık ile ilgili sorulara "Bize biraz zaman verin henüz çok erken" yanıtını verip, incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Nijeryalı sağlık yetkililerinin yeni varyantın genetik diziliminin kamuoyuna yeni açıkladığı, ülkedeki vakaların karşılaştırmalı olarak incelenmesinin sürdüğü belirtildi.

200 milyonu aşkın nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'daki vakalar son günlerde ciddi oranda artmaya başlamış durumda. Salgının ilk dalgasında kıtadaki diğer ülkelerden daha az vaka raporlanan ülkede, dün yaklaşık dört gündür ilk kez bir gün içinde 1000 vaka tespit edildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 80 bine yükseldi.

Nijerya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Başkanı Chikwe Ihekweazu ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Son haftalarda referans laboratuvarına gönderilen örneklerde çok ciddi bir artış yaşandı. Bu durum sıradışı bir gecikmeye yol açtı" dedi. (DIŞ HABERLER)