Nijerya'da yatılı okulda silahlı saldırı: 27 öğrenci kaçırıldı

Nijerya'nın Niger eyaletine bağlı Kagara bölgesinde, silahlı kişilerin bir yatılı okula saldırdığı duyuruldu. 27'si öğrenci olmak üzere 42 kişinin kaçırıldığını belirtildi. The Guardian'ın haberinde en az bir öğrencinin öldüğü kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nijerya'nın Niger eyaletinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin bir yatılı okula saldırdığı duyuruldu. Eyalet yetkilileri, 27'si öğrenci olmak üzere 42 kişinin kaçırıldığını açıkladı. The Guardian'ın bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, en az bir öğrencinin öldürüldüğü belirtildi.

Niger eyaletine bağlı Kagara bölgesinde, askeri üniforma giyen silahlı kişilerin sabah erken saatlerde bir yatılı okula saldırdığı, bazı öğretmenlerin ve ailelerinin de alıkonulduğu aktarıldı. Henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında, Nijerya'nın kuzeyinde Katsina eyaletinde bulunan bir yatılı okuldan 344 erkek öğrenci kaçırılmış, saldırıyı radikal İslamcı Boko Haram örgütü üstlenmişti. Daha sonra öğrencilerin serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Boko Haram örgütü 2014 yılında Nijerya'nın kuzeyindeki Çibok kentinde 276 kız çocuğunu kaçırması ile gündeme gelmişti. 57 kız çocuğu örgütün elinden kurtulmayı başarmış, 107'si de kurtarılmıştı. 112'sinden bugüne dek haber alınabilmiş değil. BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in verilerine göre, ülkede faaliyet gösteren radikal İslamcı Boko Haram örgütü 2013 yılından bu yana en az bin çocuğu kaçırdı. Ülkenin kuzeyinde İslamcı bir rejim kurmayı hedefleyen örgütün kaçırılan çocukları terör saldırılarına zorlandığı ve cinsel istismarda bulunduğu ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER)