Nijerya'da 'teşhis edilemeyen' hastalık: 1 ölü, 56 kişi hastanede

Geçen yıl 'gizemli hastalık'tan 1000 kişinin öldüğü Nijerya'da yine henüz teşhis edilemeyen bir hastalık nedeniyle 1 kişi öldü, 56 kişi hastaneye kaldırıldı. Hastalıkla ilgili araştırmalar sürerken, yetkililer hastaneye götürülen bazı kişilerde kusma ve idrarda kan görüldüğünü belirtti.

Nijerya'da geçen yıl 30 kişiyi öldüren 'gizemli hastalık'ın da sarı humma olduğundan şüpheleniliyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Nijerya'nın kuzeyindeki Kano eyaletinde "gizemli hastalık" paniği yaşanıyor. Ulusal basında çıkan haberlere göre, eyaletin Rogo bölgesine bağlı 6 köyde, henüz teşhis edilemeyen hastalık nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirdi, 56 kişi hastanelik oldu.

Yetkililer, hastalığa ilişkin araştırmaların sürdüğünü, hastaneye götürülen bazı kişilerde kusma ve idrarda kan görüldüğünü belirtti.

Öte yandan, Kano Sağlık Bakanlığı'nda salgın hastalıktan sorumlu bir yetkili, bakanlığın salgına ilişkin bir rapor aldığını ancak bu hastalıktan yalnızca 4 kişinin etkilendiğini ve bu kişilerin tedavi edildiğini söyledi.

Nijerya'da geçen sene "gizemli hastalık" nedeniyle 1000'den fazla kişi, yine başka bir hastalık nedeniyle 30  kişi ölmüştü. (AA)