Nijerya'da kaçırılan 7 üniversite öğrencisi kurtarıldı

Lafia Federal Üniversitesi'ne 8 Aralık'ta düzenlenen saldırıda kaçırılan öğrenciler kurtarıldı. Öğrenciler, sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nijerya'nın Nasarawa eyaletinde, 8 Aralık'ta kaçırılan 7 üniversite öğrencisinin kurtarıldığı bildirildi. Üniversitedeki Öğrenci Temsilciler Konseyi Başkanı İbrahim Ogabo, Channels televizyonuna yaptığı açıklamada, 8 Aralık'ta Lafia Federal Üniversitesi'ne düzenlenen saldırının ardından ordunun bölgede operasyonlar düzenlediğini belirtti.

AA'nın aktardığına göre Ogabo, operasyonlarda silahlı kişilerin kaçırdığı 7 öğrencinin kurtarıldığını aktardı. Sağlık kontrolü için hastaneye sevk edilen öğrenciler, tedaviden sonra ailelerine teslim edilecek.

Ne olmuştu?

Silahlı kişiler, 8 Aralık'ta Nasarawa eyaletindeki Lafia Federal Üniversitesi'nde öğrencilerin kaldığı yere düzenledikleri saldırıda, çok sayıda öğrenciyi kaçırmıştı. Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılıyor, buna rağmen fidye için bu tarz olaylara sıkça rastlanıyor. Silahlı kişiler, genelde ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak yüksek meblağlarda fidye talep ediyor. (DIŞ HABERLER)