Nijerya'da cezaevine saldırı: 1 güvenlik görevlisi öldü, firar eden 600 mahkum aranıyor

Nijerya'da bir cezaevine düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü. Saldırı sonrasından firar eden 900 mahkumdan 300'ü yakalandı. 600 kişi ise aranıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nijerya'nın başkenti Abuja'nın yakınlarındaki Kuje bölgesindeki bir cezaevine düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, yaklaşık 900 mahkum firar etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Nijerya İçişleri Bakanlığı Daimi Sekreteri Shuaibu Belgore, dün gece Kuje bölgesindeki cezaevine düzenlenen saldırının ardından firar edenlerden 300'ün üzerinde mahkumun yakalandığını açıkladı.

Cezaevinde 994 mahkumun bulunduğunu aktaran Belgore, yaklaşık 600 firari mahkumun arandığını söyledi.

Belgore, saldırıda ayrıca 1 güvenlik görevlisinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını aktardı.

Nijeryalı Islah Servisi Sözcüsü Umar Abubakar, yaptığı yazılı açıklamada, Nijerya Islah Teşkilatının Silahlı Birimi ve diğer güvenlik güçlerinin saldırıya karşılık verdiğini belirterek cezaevinde sükunetin sağlandığını ve durumun kontrol altına alındığını ifade etti.

BÖLGE HALKI: SALDIRGANLAR YAKLAŞIK 40 DAKİKA ATEŞ AÇTI

AA muhabirine konuşan bölge sakinleri, silahlı kişilerin yaklaşık 40 dakika boyunca ateş açtıklarını ve saldırıda çok sayıda aracın yandığını anlattı.

Bölge sakinleri, saldırıda çok sayıda mahkumun firar ettiğini belirterek bazılarının ise saldırının ardından gönüllü olarak cezaevine döndüğünü söyledi.

Öte yandan saldırının, Boko Haram üyeleri tarafından, tutuklu örgüt üyelerinin serbest kalması için düzenlendiği iddia ediliyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Nijerya Abuja Saldırı