Nijerya'da Boko Haram'ın kaçırdığı 300'den fazla çocuk serbest bırakıldı

Nijerya'da radikal İslamcı Boko Haram örgütünün kaçırdığı 344 çocuk serbest bırakıldı. Yetkililer, çocukların durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nijeryalı yetkililer, geçen hafta bir yatılı okuldan kaçırılan 300'den fazla erkek çocuğun serbest bırakıldığını açıkladı. Ülkenin kuzeybatısındaki Katsina eyaletindeki bir yatılı okulda meydana gelen saldırıyı radikal İslamcı Boko Haram örgütü üstlenmişti.

BBC'ye konuşan eyalet valisi sözcüsü, 344 çocuğun serbest kaldığını, durumlarının iyi olduğunu ve birkaç saat içinde evlerine dönmelerinin beklendiğini söyledi. Yetkili, kaçırılan çocukların tümünün hayatta olduğunu belirtti.

Örgüt lideri Abubakar Shekau yayımladığı ses mesajında "Katsina'da olanların sorumlusu biziz" derken, örgütün 'batı tarzı eğitime karşı olduğunu' vurguladı. Nijeryalı yetkililer ise kaçırma olayının Boko Haram ile bağlantılı yerel çeteler tarafından gerçekleştirildiğini söylemişti. Perşembe günü cihatçı gruptan olduğu iddia edilen bir video yayımlandı. Bir ormanda çekilen videoda, yüzleri kapalı silahlı nöbetçiler ve bazıları 10 yaşından fazla olmayan erkek çocuklar görülüyor, bir çocuk, örgütün taleplerini sıralıyordu. (BBC Türkçe)