Nijer'de cunta konvoyuna saldırı: 17 asker öldü

Nijer'de Savunma Bakanlığı, Mali ve Burkina Faso sınırında askeri konvoya düzenlenen saldırıda 17 askerin öldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nijer'de cunta yönetimi, askeri konvoya saldırı düzenlendiğini ve 17 askerin öldürüldüğünü duyurdu. Nijer Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, askeri konvoyun, Tillaberi bölgesinde yer alan Boni ve Torodi ilçeleri arasında kimliği belirsiz silahlı kişilerce saldırıya uğradığı kaydedildi. Açıklamada, 20 askerin de yaralandığı belirtildi. Konvoyu pusuya düşürüldüğünü aktaran bakanlık, 100'den fazla saldırganın da öldürüldüğünü ileri sürdü. 

Tillaberi, '3 ülke sınırı' olarak bilinen Nijer, Mali ve Burkina Faso'nun ortak paylaştığı sınır hattında yer alıyor. Bu sınır hattı El Kaide ve IŞİD bağlantılı grupların sık sık saldırısına uğruyor.

Terörle mücadele operasyonlarında yaklaşık 12 bin Nijerli asker görev alırken, bunların neredeyse yarısı 1400 kilometre uzunluğundaki Mali ve Burkina Faso sınırında bulunuyor.

CUNTA, BAZUM'U 'VATANA İHANETTEN' YARGILAYACAK

Nijer'de 26 Temmuz'da yönetime el koyan askeri cunta, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u 'vatana ihanetten' yargılamak istediğini duyurmuştu. Bildiride, "Nijer hükümeti, devrik cumhurbaşkanı ve yerli ve yabancı suç ortaklarının, 'vatana ihanet' ve 'iç ve dış güvenliği tehlikeye atmak' suçlarından ulusal ve uluslararası organlar önünde yargılanması için gerekli delilleri toplamıştır" ifadelerine yer verilmişti. 

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Bazum'u vatana ihanetle suçlamasını kınamış ve Bazum'un derhal serbest bırakılması gerektiğini aktarmıştı. - ABD Dışişleri Bakanlığı ise, Nijer'deki askeri yönetimin, Bazum'un 'vatana ihanetten yargılayacağı haberiyle 'umutsuzluğa düştüklerini' belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler nijer darbe cunta bazum