Nihat Zeybekci cami temel atma töreninde: Okul yaptıracaktık bakanlığa beğendiremedik

Nihat Zeybekci, kendi ismini taşıyacak caminin temel atma töreninde "her tarafta cami çok, okul yaptır dediler. Önceden denedik, bakanlığa bazı şeyleri beğendiremedik" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kendi adını taşıyan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ile katıldı.

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre, Zeybekci, Erbaş'a maddi destek istemediklerini sadece manevi olarak destek olmalarını ve dua etmelerini istedi.

Zeybekci törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bazı dostlarımız dediler ki 'her tarafta cami çok, okul yaptır.' İleride onu da yaptırırız inşallah. Önceden bir denemiştik. Dönemin Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz şahittir. Bakanlığa bazı şeyleri beğendiremedik.

Burada cami gerekli. Cami ile akademi o kadar iç içe gelmeli de cemaatle dolmasını sağlayacak ruh burada oluşmalı. Burası ile ilgili mimari de Semerkant, Horasan, Taşkent kültürünün izlerini taşısın istedik. Buradan yetişenler Hoca Ahmet Yesevi'nin talebeleri gibi bu coğrafyayı da ışığıyla aydınlatsın."

'HİÇBİR ÜNİVERSİTEMİZ CAMİSİZ KALMASIN'

Ali Erbaş ise törendeki konuşmasında Türkiye'de her yıl 600 kadar yeni caminin yapıldığından bahsetti.

Erbaş, "Bilgiye hikmete önem verdiğimiz asırlarda hep yücelmişiz. İlimden uzak kaldığımız asırlarda da gerilemişiz. İnşallah şimdi ilerleme devrindeyiz. Gelişme devrindeyiz.

Allah rektörlerimizden razı olsun. Rektörlerimiz geliyorlar, telefonla arıyorlar; camimize destek olun diyorlar. Ben çok mutlu oluyorum. Bir zamanlar köstek olunan zamanları da yaşadık. Yeter ki siz isteyin, biz size destek oluruz. Hiçbir üniversitemiz camisiz kalmasın. Üç hafta önce Munzur Üniversitesi'nde açılışımızı yaptık" dedi. (HABER MERKEZİ)