Nihal Candan: Attığım taş ürküttüğüm kuşlara değmedi

26 Nisan'da yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçlarından tutuklanan ancak cezaevinde yakalandığı 'anoreksiya' (yemek yememe hastalığı) nedeniyle 33 kiloya düşmesinin ardından tahliye edilen Nihal Candan, kendisine yönelik tepkilere cevap verdi. 

‘37 KİLOYU YENİ GÖRDÜM, MAMA İLE BESLENİYORUM’

Posta’ya konuşan Candan, evde tedavisine devam edildiğini ve şu an mamayla beslendiğini söyledi.

Cezaevinden çıktığında kuaföre gitmesiyle ilgili olarak “Ben, tahliye olur olmaz yine hastane acilindeydim ailemle, kuaförde değil. Ailem biraz moral olsun diye kuaföre götürmek istedi. Bu benim isteğim değildi. ‘Hadi hemen süsleneyim’ diye düşünecek durumda olabilir miyim sizce? Bana moral olsun istediler. Ben 33 kiloya kadar düştüm. 37 kiloyu daha yeni gördüm. Ve hala yemekte zorlanıyor ve mama ile besleniyorum” ifadelerini kullandı. 

'SEÇİL ERZAN'IN DİKKATSİZLİĞİ YÜZÜNDEN ELİM YANDI AMA KIZMADIM'

Seçil Erzan ile aynı koğuşta kalan Candan, “Seçil Hanım'ın dosyası başından aşkın. Ona sabır diliyorum. İyi biri, bize kötülüğü dokunmadı. Onun dikkatsizliği yüzünden elim yandı. Ama kızamadım, ceza çekerken neden kızsın ki insan?” diye anlattı.

Dilan Polat’ın da yan koğuşta kaldığını söyleyen Nihal Candan, “Avukata çıkarken gördüm” dedi.

‘ATTIĞIM TAŞ ÜRKÜTTÜĞÜM KUŞLARA DEĞMEDİ, MESLEĞİMİ YAPACAĞIM’

Sosyal medyayı asla kullanmayı düşünmediğini söyleyen Candan, “Ben bu mecralardan çok çektim, kimse çekmesin. Ben fenomenlikten para falan da kazanamadım. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Attığım taş ürküttüğüm kuşlara değmedi. Medya maymunluğu olarak algılandı. Babama akademik kariyer sözü verdim, artık mesleğimi (avukatlık) yapacağım” ifadelerini kullandı.

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)