Niğde'de Gazoz fabrikasında kimyasaldan zehirlenen 2 işçi öldü, 3 işçi yaralı

Niğde'de Gazoz fabrikasında kazan temizliği sırasında kimyasal maddeden etkilenen 5 işçiden 2'si, hayatını kaybetti. Savcılığın soruşturma başlatmasının ardından 2 şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bulunan gazoz fabrikasında sabah saatlerinde iş cinayeti yaşandı.

DHA'nın haberine göre, saat 10.30 sıralarında Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Niğde Gazozu fabrikasında kazan temizliği yapan 2 işçi kullandıkları kimyasal maddeden zehirlendi. Durumu fark eden 3 işçi arkadaşı da onlara yardım etmek isterken kimyasaldan etkilendi.

Diğer çalışanlar, sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekiplerine haber verdi. Fabrikaya sevk edilen ekipler, 5 işçiyi ambulansla hastaneye götürdü. İşçilerden Faruk Sert (35) ile Ufuk Kılıçarslan (29) hayatını kaybetti. Durmuş Cebenay'ın (43) ise durumunun ağır olduğu bildirildi. Diğer 2 işçiye ise ayakta müdahale edildiği belirtildi. Ölen 2 işçinin cenazesi, otopsi için morga kaldırıldı.

'FABRİKADA KULLANILAN BİR KAZAN DEĞİL'

Öte yandan Vali Cahit Çelik ile Belediye Başkanı Emrah Özdemir de fabrikaya giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Çelik, "Maalesef üzüntü verici bir olay oldu. İnşallah bu tür olaylar olmaz. Aslında yaptıkları bir kazan temizliği. Fakat kazan temizliğinde kimyasal madde kullanmışlar. Kazan da aslında su kazanı. Normalde fabrika içerisinde kullanılan bir kazan değil; ama maalesef böyle üzüntü verici bir olay yaşandı. Bir yaralımızın durumu ağır. Onlara yardım ederken kimyasaldan etkilenen 2 kişi de ayakta tedavi görüyor" dedi.

İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Su tankının temizliği esnasında kullanılan kimyasal gazdan etkilenmesi sonucu 2 temizlik işçisinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin hastanede tedavi altına alındığı olayla ilgili Başsavcılığımızca 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Olayda kusuru bulunan kişi ve kişilerin araştırıldığı, ölü muayene ve otopsi işlemlerinin devam ettiği soruşturma, tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir."

Soruşturma kapsamında olayda ihmali olduğu değerlendirilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan olaya müdahale eden itfaiye ve sağlık görevlileri tedbir amaçlı hastanede tutuluyor. (HABER MERKEZİ)