Nicole Kidman, 'Gözleri Tamamen Kapalı' filminin senaryosunu parçaladı

Oyuncu Nicole Kidman, "Gözleri Tamamen Kapalı" da dahil olmak üzere tüm senaryolarını parçaladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Gözleri Tamamen Kapalı", "Kırmızı Değirmen", "Diğerleri" ve "Dogville" gibi filmleriyle tanınan oyuncu Nicole Kidman, Amerikan Film Enstitüsü (AFI) tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne değer görüldü. Kidman, AFI Yaşam Başarı Ödülü galası öncesinde Los Angeles Times'a konuştu.

IndieWire'ın haberine göre, Kidman "Gözleri Tamamen Kapalı" da dahil olmak üzere tüm senaryolarını parçaladığını açıkladı. Kidman, "Eh, sanki yük gibi geliyor. Hepsi tavan arasında ya da bodrumda oturacak. Ben gezgin bir oyuncuyum ve bir bavulla yaşayabilirim. Hayata böyle yaklaşıyorum çünkü her zaman her şeyi bir bavula tıkıp yoluma devam etmek zorunda kaldım" dedi.

'ASLA ŞİKAYET ETMEZDİ'

"Doğum" (Birth) filminde birlikte çalıştığı yönetmen Jonathan Glazer da Los Angeles Times'a Kidman'la birlikte çalışmanın nasıl bir deneyim olduğunu anlattı.

"İlgi Alanı" filmiyle (The Zone Of Interest) Oscar kazanan yönetmen, "Bazen üç ya da dört sayfalık diyalog, ertesi gün çekilmek üzere gece yarısı Kidman'ın evine gönderilirdi. Önceden hazırlananlardan tamamen farklıydı. Sabah gelirdi, hiç geç kalmazdı, yeni replikleri mükemmel bir şekilde bilirdi ve asla şikayet etmezdi" dedi. 

Kidman ise, "Jonathan'la o sayfaları gece geç saatlerde alıyordum ve muhteşemdi çünkü yazı çok iyiydi. Harika yazmayı öğrenmek kolaydır. Bu asla sorun değil. O kadar iyi olmadığında bu başka bir hikaye" diye konuştu.

'6 HAFTA HARCADIĞIMIZ SAHNELERİ YENİDEN YAZARDI'

Kidman, Stanley Kubrick'le çalışma sürecin ise daha fazla esneklik gerektirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Stanley, çekmek için altı hafta harcadığımız sahneleri yeniden yazardı. Ve sen sadece 'Tamam. Harika. Bu sefer nasıl görüyorsunuz?'" 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)