Neyzen Kardeşler'den miras davası: Amcamızın imzası taklit edildi

Neyzen Kardeşler, amcalarından kalan mirasın bir kısmının kendilerinden saklandığı iddiasıyla yengeleri Mükerrem Güzin Erguner'e dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ‘Neyzen Kardeşler’ olarak tanınan Kudsi, Hulki ve Süleyman Erguner'in 2007 yılında vefat eden amcaları Asaf Sim Erguner'den kalan miras, mahkeme konusu oldu.

Çocuğu bulunmayan Erguner’in eşi Mükerrem Güzin Erguner ile birlikte yasal mirasçısı konumuna gelen 3 yeğen, amcalarından kendilerine kalan mülklerin yanı sıra bankalardaki paraların usulsüz çekildiği iddia ederek dava açtı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre amca Erguner’den geriye kalan birtakım gayrimenkuller mirasçıları arasında bölüşüldü. Ancak bir süre sonra, tapuda yapılan bir sorgulamada amca Erguner’e ait değerli bir gayrimenkulün daha olduğu anlaşıldı. İstanbul Şişli’deki dairenin yanı sıra bazı bankalarda bulunan paraların da usulsüz bir şekilde çekildiğini öğrenen Neyzen Kardeşler dava açtı.

‘AMCAMIZIN İMZASI TAKLİT EDİLDİ’

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ‘alacak’ talebi ile açılan davaların bir kısmında, ilgili bankalar da davalı olarak yer aldı. Dava dilekçelerinde amca Erguner’in imzası taklit edilerek işlem yapıldığı öne sürüldü.

Dava dilekçelerinde, Neyzen Kardeşlerin amca Erguner’in vefatında sonra amcalarından kalan varlıklara ilişkin yenge Mükerrem Güzin Erguner’den bilgi alınamadığı kaydedildi.

YENGE DE ÖLDÜ YENİ MİRASÇILAR ÇIKTI

Amca Erguner’in mirasına ilişkin İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava devam ederken bu kez Ocak 2017’de eşi Mükerrem Güzin Erguner vefat etti. Yenge Erguner de vefat edince bu kez, dosyaya yeni mirasçılar eklendi. Mirasçılardan bir kısmı yenge Erguner’in mirasını reddetti bir kısmı ise reddetmedi.

Dava dilekçesinde, vefat eden Mükerrem Güzin Erguner'in, eniştesi S. K. K. tarafından kandırılarak malların kaçırıldığı öne sürüldü. Neyzen Kardeşler anılan davaların bir kısmını kaybetti. Diğer davalara ilişkin yargılama ise sürüyor. (HABER MERKEZİ)