New York'ta tiyatrolar ve müzik mekanları yeniden açılıyor

New York'ta tiyatroların, müzik mekanlarının yüzde 33 izleyici kısıtlamasıyla tekrar açılacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinde pandemi önlemleri kapsamında kapanan tiyatrolar, müzik mekanları ve komedi kulüpleri, iç mekanda 100, dış mekanda 200 kişi limiti uygulanacak şekilde, yüzde 33 izleyici kısıtlamasıyla tekrar açılacağı duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden, 24 saat hareketin devam ettiği New York'ta 16 Mart 2020'de korona virüsü sebebiyle restoran, bar, sinema, konser salonları, gece kulüpleri ve kafeler kapatılmıştı. 

New York belediye başkanı Bill de Blasio, yaptığı açıklamada, bar, kafe ve restoranların sadece paket yiyecek satışı yapmasını ve evlere servis hizmeti vermeye devam edeceğini, bunun dışında bu mekanlarda vakit geçirilmesini yasakladığını söylemişti. 

De Blasio, gece kulüpleri, sinemalar, konser salonları ve küçük tiyatro salonlarının kapatılmasıyla  ilgili olarak, "Bu pek kolay verdiğim bir karar olmadı. Bu mekanlar şehrimizin kalbi ve ruhu. New Yorklu olmanın bir parçası… Ancak şehrimiz şu an eşi görülmemiş bir tehditle karşı karşıya ve savaş zamanı mantığıyla hareket etmeliyiz" demişti. (AA)

Etiketler korona salgın dünya