New York'ta 150 bin dolarlık korona cezası

ABD'nin New York kentinde, korona virüsüne karşı alınan yeni önlemleri ihlal eden kişilere sadece üç günde 150 bin dolar ceza kesildi. Vali Cuomo, 10'dan fazla kişinin biraraya gelmesinin yasaklandığı ibadethaneleri uyardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinde korona virüsü vakalarının artışa geçmesi nedeniyle önlemler sıkılaştırıldı. Ancak cuma gününden bu yana çok sayıda ihlal tespit edildiği, 150 bin doları aşkın para cezası kesildiği belirtildi.

Amerikan basını, yetkililerin beş ibadethane ile açık havada düzenlenen 110 kişilik bir partiye ceza kestiğini yazdı. Kentte en çok vakanın Ortodoks Yahudilerin yaşadığı mahallelerde görüldüğü belirtilirken, Vali Andrew Cuomo'dan din görevlilerine 'kurallara uyun' çağrısı geldi.

Cuomo, "Geniş katılımlı dini törenleri yapma arzusunu anlıyor. Bunun, bu kişilerin kültürleri ve dinleri açısından ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Ancak aynı zamanda, bu durumun insan hayatını tehlikeye attığını da anlıyorum" dedi.

New York'ta kalabalık buluşmalara geçtiğimiz haftanın sonlarında getirilen kısıtlamalar bazı kesimlerin tepkisini çekmişti. Brooklyn semtinde protesto gösterileri düzenlenirken, bir Ortodoks Yahudi grup ile Katolik Kilisesi'nin önlemlere karşı açmaya çalıştığı davalar reddedilmişti. (DIŞ HABERLER) 

 

Etiketler ABD New York Covid-19