New York belediye başkanı ele geçirilen motosikletleri törenle imha ettirdi

New York'ta çetelere ait olduğu düşünülen yüzlerce kayıt dışı motosiklet belediye başkanının katıldığı törenle imha edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de New York Belediye Başkanı Eric Adams, kentteki motosiklet çetelerinin önüne geçmek için ele geçirilen söz konusu araçları buldozer çağırarak imha ettirdi.

Brooklyn'de otomobil hurdalarının imha edildiği bir bölgede toplanan motosiklet ve bazı bisikletlerin ezilmesini isteyen Adams, "Kendimizi bu yıkıcı makine parçalarından kurtarıyoruz. Bugün şehrimizi bir daha terörize etmesinler diye ezilecekler. Her biri birer hurda metale dönüştürülecek ve sonunda geri dönüştürülecek" dedi. Adams, "Mahallelerimizi terörize etmek mi istiyorsunuz? Ezileceksiniz" tepkisi vererek buldozere yıkım için işaret verdi.

Reuters'in New York Polis Departmanı'ndan aktardığına göre, kentte bu yıl 2 bin yasa dışı motosiklet ele geçirildi. Bu oranın bir önceki yıla göre yüzde 80 arttığı belirtiliyor. Motosiklet çetelerine ait olduğu düşünülen araçların kayıt dışı olması nedeniyle, kazazedelerin tıbbi masrafları karşılamak zorunda kaldığı ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER)