Netflix'in popüler dizisi Squid Game'in yönetmeni konuştu: Dizinin yapımı 10 yıldan fazla sürdü

Squid Game'in yönetmeni Hwang Dong-hyuk, dizinin üzerinde 10 yıldan fazla çalıştığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz haftalarda Netflix'te yayınlanan ve kısa bir süre içerisinde tüm dünyada büyük popülerliğe kavuşan Güney Kore yapımı dizi, Squid Game'in yapım süreci ile ilgili yeni bir detay paylaşıldı. Dizinin yönetmeni Hwang Dong-hyuk The Korean Times'a verdiği röportajda, Netflix'te yayınlanmadan önce 10 yıldan fazla Squid Game üzerinde çalıştığını açıkladı. 

Screen Rant'ın haberine göre, ilk olarak 2008 yılında dizinin konseptini yarattığını, bir yıl sonra ise senaryoyu yazdığını söyleyen Hwang Dong-hyuk, dizi, senaryo ve konsept olarak hazır olsa da deneysel bir iş olduğunu düşündüğü için tanıtma konusunda çekinceleri olduğunu da belirtti. 

'PEK ÇOK İNSAN HİKÂYEYLE EMPATİ KURABİLDİ'

Yönetmen Hwang Dong-hyuk şu ifadeleri kullandı:

"Hikâyeyi diziye dönüştürmek, tıpkı on yıl önce olduğu gibi hâlâ bir macera. Ya hep ya hiç olacağını biliyordum; ya bir başyapıt olacaktı ya da alışılmadık bir fiyasko. Bu çalışmanın arkasındaki fikir çok deneyseldi. Bu yüzden, seyircilerin, karakterlerin çocuk oyunları oynamak için hayatlarını riske attığını ikna edici bulup bulmayacağını kendime sormaya devam ettim. Yaklaşık 12 yıl sonra dünya, böyle tuhaf, şiddetli hayatta kalma hikayelerinin gerçekten hoş karşılandığı bir yere dönüştü. Pek çok insan hikayeyle empati kurabildi."

17 Eylül’de dünya çapında yayınlanan Netflix dizisi "Squid Game", yayınlandığı ilk haftadan itibaren Netflix’in en çok izlenen programlarından biri haline geldi."Squid Game"in hikâyesi; para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncunun, çocuk oyunlarında yarışmaları için aldıkları tuhaf daveti kabul etmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler Squid Game Netflix