Netflix ve HBO’nun 'Yüzüklerin Efendisi' projeleri ortaya çıktı

Tolkien ailesinin 'Güç Yüzükleri' dizisinden önce HBO ve Netflix dahil birçok platformla çeşitli projeleri değerlendirdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon’un 'Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri' dizisinin izleyicilerle buluşmasının ardından, Tolkien ailesine HBO ve Netflix’in dahil olduğu birden çok 'Yüzüklerin Efendisi' uyarlaması sunulduğu ortaya çıktı. 

Kayıp Rıhtım'ın The Hollywood Reporter'dan aktardığı habere göre, HBO’nun uyarlama fikri için Tolkien Vakfı’na sunduğu proje, Orta Dünya’nın Üçüncü Çağı’nı temel alıyordu. Ancak bu durum Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yeniden çekilmesi anlamına geleceği için aile tarafından olumlu karşılanmadı. Bir diğer projenin ise Oscar ödüllü film yapımcısı Anthony McCarten tarafından sunulan Shakespeareyen bir Orta Dünya yorumu olduğu ifade edildi. 

NETFLIX'TEN MARVEL BENZERİ YÜZÜKLERİN EFENDİSİ FİKRİ

Netflix’in ise Orta Dünya’ya daha farklı bir bakış açısı sunmak istediği öne sürüldü. Dijital platform, Marvel’ın 2008 yılından bu yana yaptığı Sinematik Evren’e benzer planını Tolkien Estate’e açıklayarak Aragorn, Gimli ve Gandalf’ın solo dizi projelerini Tolkien Vakfı ile paylaştı  ancak aile bu projeye tepki gösterdi. 

'GÜÇ YÜZÜKLERİ, FAVORİ SEÇİM DEĞİLDİ'

J.D. Payne ve Patrick McKey’in yapımcı koltuğunda oturduğu 'Güç Yüzükleri' ise diğer projelerin arasından seçilen dizi oldu. Yapımcı McKay, "Mücadele ettiğimiz kişilerin senaryoları kâğıt üzerinde beklentileri daha iyi karşılıyordu. Biz onların arasında favori bir seçim değildik" ifadelerini kullandı. 

Amazon’un dev bir bütçe ile ekrana taşıdığı 'Güç Yüzükleri', 'Hobbit' ve 'Yüzüklerin Efendisi’nde yaşanan olaylardan yüz yıllar öncesinde geçiyor. Dizi, Orta Dünya’nın İkinci Çağı’na odaklanıyor.