Netflix Türkiye’den dizi uyarlama eğitimi

Netflix Türkiye, dünya standartlarında dizi uyarlama eğitimi verecek. 'Netflix Adaptation Lab' adlı programı tamamlayanlar, projelerini Netflix yöneticilerine sunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Netflix Türkiye, Impact Hub İstanbul ve Tatino Films işbirliğiyle hayata geçirilen dizi uyarlama eğitimi ‘Netflix Adaptation Lab’in başvuruları 27 Mart Pazartesi günü başlıyor.

Programa seçilen yazar ve yapımcılar, farklı türdeki eserleri diğer ülkelerde de izlenecek dizilere uyarlamanın yöntemlerini öğrenecek. Katılımcılar, Avrupa dizi-film sektörünün bilinen isimlerinden mentorluk almanın yanı sıra eğitim ve atölye çalışmalarına da katılacak.

Program kapsamında bir eserin uyarlama potansiyelinin analiz edilmesi, hikâye dünyası içerisindeki farklı uyarlama olasılıkların incelenmesi ve global ölçekte kullanılan dizi uyarlama tekniklerinin Türkiye bağlamında uygulanması gibi bilgiler paylaşılacak. Dört ay sürecek programı tamamlayan katılımcılar, projelerini Netflix yöneticilerine sunabilecek.

BAŞVURULAR 27 MART’TA BAŞLIYOR

Programa dizi uyarlamaları alanında deneyim kazanmak isteyen bağımsız yazarlar ve hâlihazırda bir uyarlama projesi bulunan kreatif ekipler başvurabilecek. Program hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için 27 Mart 2023 - 12 Nisan 2023 tarihleri arasında Impact Hub İstanbul web sitesinin ziyaret edilmesi gerekiyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)