Netflix duyurdu: SpaceX'in ilk sivil uzay görevi belgesel oluyor

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX’in ilk sivil havacılık görevi belgesel oluyor. Netflix'te yayınlanacak belgesel, bir olayı gerçek zamanlı olarak ele alan ilk Netflix belgesel dizisi olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix, Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX’in ilk sivil havacılık görevinin belgesel dizisini çekeceğini duyurdu. "Countdown: Inspiration4 Mission To Space" adlı yapım, SpaceX'in gelecek ay hayata geçirilmesi planlanan tarihi projesinin arka planına odaklanacak.

Independent Türkçe'nin Deadline'dan aktardığına göre, izleyiciler belgeselde mürettebatla birlikte olayların perde arkasına gidecek; kadronun seçim sürecini, aylarca süren astronot eğitimlerini ve kalkışa kadar yaşanacak sıra dışı anları görecek.

BİR OLAYI GERÇEK ZAMANLI OLARAK ELE ALAN İLK NETFLIX BELGESELİ

Netflix belgeseli duyurduğu tweet'te şu ifadeleri kullandı:

"Bu eylülde 4 sivil, Dünya yörüngesinde üç günlük bir gezi için uzaya gidecek. Countdown: Inspiration4 Mission To Space, bir olayı neredeyse gerçek zamanlı olarak ele alan ilk Netflix belgesel dizisi. Yapım, göreve kadar ve görevden sonrayı kapsayan 5 bölümden oluşacak."

İLK İKİ BÖLÜM 6 EYLÜL'DE NETFLİX'TE

Yönetmen koltuğunda Michael Jordan'ı anlatan belgesel dizisi "The Last Dance"in yönetmeni olan Jason Hehir'in yer alacağı yapımın ilk iki bölümü 6 Eylül 2021'de izleyicilerle buluşacak. İlk iki bölümü 13 Eylül 2021'de yayınlanacak iki bölüm izleyecek. Final bölümü ise eylül ayının sonuna kadar yayınlanacak.