Nermin Güneş vefat etti

Eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in eşi, Ankara Devlet Konservatuvarı'nın ilk öğretmenlerinden Nermin Solmaz Güneş vefat etti.

1974’te Kıbrıs Barış Harekâtı’nı yapan Ecevit Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Nermin Güneş ve harekâtın parolası olan 'Ayşe tatile çıksın'da ismi geçen kızları Ayşe Güneş Ayata, Ecevit ailesiyle birlikte.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye'de akademi ve siyaset dünyasının önemli isimlerinden Eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in eşi, Ankara Devlet Konservatuvarı'nın erken cumhuriyet dönemi öğretmenlerinden Nermin Solmaz Güneş 95 yaşında vefat etti.

ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata ile Prof. Dr. Hurşit Güneş'in annesi, Prof. Dr. Sencer Ayata'nın kayınvalidesi olan Nermin Güneş, bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi görüyordu.

Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Fransızca öğretmenliğinden emekli olan Nermin Güneş, bugün İstanbul Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu'daki aile kabristanında son yolculuğuna uğurlanacak. (KAYNAK: T24)